Haberler

Bursaspor Başkanını Seçiyor

Bursaspor Kulübü'nün 49'uncu Genel Kurulu bugün, Atatürk Spor Sarayı'nda yapılıyor.

Bursaspor Kulübü'nün 49'uncu Genel Kurulu bugün, Atatürk Spor Sarayı'nda yapılıyor. Yeşil beyazlı kulübün 24'ncü başkanının belirleneceği seçimde 5 aday yarışıyor. Bursaspor'da Başkan İbrahim Yazıcı'nın vefatının ardından alınan Olağanüstü Genel Kurul'da Hayri Yazıcı, Erkan Körüstan, İlhan Uslu, Mesut Mestan ve Muzaffer Önadım başkanlık için yarışıyor. 3 bin 175 üyesi bulunan, ancak bunların 2 bin 793'ünün oy kullanma hakkına sahip olduğu genel kurul saat 19.00'da başladı. Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, çoğunluğun sağlandığını belirtirken, "Girişte yoğun bir katılım var. Televizyonlar canlı olarak yayınlıyor. Bursaspor'a yakışır bir genel kurul yapılmasını istiyorum. Bursaspor'umuza hayırlı olur" dedi.

Konuşmanın ardından Divan Başkanlık Kurulu'nun belirlediği Şükrü Akyollu'nun başkanlığındaki Kongre Divan Kurulu Serkan Subaşı, Sedat Akgün ve Yalçın Aras görevde oluştu.

BURSASPOR'DA BAŞKANLIK SEÇİMİNDEN NOTLAR

Bursaspor Kongresi ile ilgili notlar:

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Beş başkan adayı olması nedeniyle genel kurul üyesi olmayanların salona alınmaması için geniş bir güvenlik önlemi alındı. Üyeler kartlarını kimlik kartlarını göstererek aldı ve x-ray cihazından geçerek salona girdi.

SİVİL POLİS GÖREV YAPTI

Bursaspor Genel Kurulu'nda özel güvenlik görevlilerinin yanı sıra 100'ün üzerinde sivil polis görev yaptı.

YOĞUN KATILIM VAR

Bursa'da genel kurul saatinin iş bitimine rastlaması nedeniyle ilk başlarda katılım beklendiği gibi çok olmadı. Ancak Saat 19.00'dan sonra kapanan işyerleri ve fabrikalardan çıkan üyelerin katılımıyla salon doldu.

ATATÜRK VE YAZICI POSTERLERİ

Atatürk Spor Sarayı'nda salon bu kez yeşil beyazlı balonlarla süslenmemesi dikkat çekti. Salonun içerisinde, Atatürk, İbrahim Yazıcı'nın posterleriyle Türk bayrağı dikkat çekti.

MESUT MESTAN'DAN YEMEK PAKETİ

Başkan adaylarından Mesut Mestan, genel kurula katılan tüm üyelerine girişte yemek paketi dağıtması dikkat çekti. Paketin içerisinde, soğuk sandviç, kek ve meyve suyu vardı.

PARTİLİLER TRİBÜNDE

Bursaspor Kongresi izleyenler arasında milletvekillerinin de bulunması dikkat çekti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ak Parti Bursa Milletvekilleri Aykan Erdemir, Hakan Çavuşoğlu, CHP Milletvekili Sena Kaleli, İlhan Demiröz, CHP eski dönem milletvekili Kemal Demirel, ESKİ BAŞKANLARDAN Fikret Üstenci, Ali Karasu da gelen isimler arasındaydı.

BÜYÜK BAŞKAN YAZICI

Salonun içerisine kurulan dev erkanda görevi başında vefat eden İbrahim Yazıcı'nın konuşması "Bu kalp seni unutur mu' şarkısıyla yayınlanınca, salonu dolduran tüm üyeler ayağa kalkarak, İbrahim Yazıcı lehine tezahürat yaparak alkışlaması dikkat çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk İbrahim Yazıcı Mesut Mestan Bursaspor Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title