Haberler

Bursa: Bursalı İşadamlarından Enflasyon Değerlendirmesi

Bursa İş Dünyası Kuruluşlarının Temsilcileri Ekim Ayı Enflasyon Oranlarını Değerlendirdi.

Bursa iş dünyası kuruluşlarının temsilcileri Ekim ayı enflasyon oranlarını değerlendirdi.

İşadamları, enflasyonun tekrar tek haneye düşürülmesini olumlu karşılamakla birlikte özellikle girdi maliyetleri artışlarının iş dünyasının belini büktüğünü kaydettiler.

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras, sanayicinin birçok sıkıntıya rağmen vargücüyle çalışarak ülke ekonomisine katkı yapmaya çalıştığını dile getirdi. Aras, "Sanayici ve işadamlarımız ülke ekonomisine katkı sağlamak için gece gündüz demeden çalışıyor. Buna karşın hükümet sanayicinin bu çabasını görmezden geliyor. Geçtiğimiz günlerde doğalgaz fiyatlarına yapılan zam zaten girdi maliyetleri yüzünden belini bir türlü doğrultamayan sanayiciye büyük sıkıntı yaşattı" dedi.

Bursa Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Denizhan Sezgin de, rekabet üstünlüğünü sağlamanın bir yolunun da enerji maliyetlerinin aşağı çekilmesinden geçtiğini söyledi. "Ancak, yapılan zamlar bunu mümkün kılmıyor" diyen Sezgin, yatırım, üretim ve istihdamın gerçek anlamda teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Rumelili Sanayici ve İşadamları Derneği (RUMELİSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, artık sanayicilerin üzerindeki yüklerin hafifletilmesi gerektiğini savundu. Varlık "Hükümetimiz bizden yatırım bekliyor. İstihdam üretmemizi istiyor. Biz sanayici ve işadamları olarak bu ihtiyaca cevap vermek için hiçbir özveriden kaçınmazken hükümetimizin de adım atması lazım" şeklinde konuştu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Özkul, piyasalarda yaşanan dalgalanma sonrasında çift haneli rakamlara ulaşan enflasyon oranının yeniden tek haneyi gördüğünü söyledi. Özkul, hükümetin yatırım, üretim, istihdam ve ihracatı destekleyici çalışmalara hız vermesi gerektiğini ifade eti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title