Haberler

Bursa: Bursalı Gençlerden Çanakkale Çıkarması

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Ürünlü'deki Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı'na katılan gençler, Çanakkale Destanı'nı gezerek öğrendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Ürünlü'deki Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı'na katılan gençler, Çanakkale Destanı'nı gezerek öğrendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tatil imkanı olmayan gençlerin kentlilik bilinci kazanmaları için düzenlediği Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı'nda başarılı olan 120 genç, ödül olarak Çanakkale'ye götürüldü. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 5 eğitimci öğretmen eşliğinde Çanakkale'ye giden gençlerin gezisi Morto Koyu'nda ve Hisarlık Tepe üzerine dikilen Şehitler Abidesi ziyaretiyle başladı.

Dünya savaş tarihi açısından büyük önem taşıyan ve Türk birliklerinin dünyayı şaşırtan cesaret ve kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale'deki gezi, gençleri duygulandırdı. Kendilerine bilgi veren rehberleri can kulağıyla dinleyen gençlerden bazıları anlatılanlar karşısında gözyaşlarını tutamadı.

Yaklaşık 253 bin şehit verdiğimiz Çanakkale'de destanın yazıldığı yerleri adım adım gezen gençler, sırasıyla 57. Piyade Alayı Şehitliği'ni, Anzak Koyu'nu, Arı Burnu'nu ve Çanakkale Savaşları sonrası harp sahasında bulunan çeşitli silah, mermi, giysi ve benzeri savaş malzemeleri ile Çanakkale Savaşları'nda çekilmiş fotoğrafların sergilendiği Kabatepe Müzesi'ni de gezdi.

Gençler daha sonra da dünya tarihinin unutulmaz sayfalarına eklenen Atatürk'ün "Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum" emrini verdiği Conkbayırı'nda da bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title