Haberler

Bull Seato Sky"Da Tahtalı'yı İlk Gören Lars Enöckl Oldu

Türkiye'nin en büyük ve tek uluslararası motosiklet yarışı Red Bull Seato Sky'ın birincisi Lars Enöckl oldu.

Türkiye'nin en büyük ve tek uluslararası motosiklet yarışı Red Bull Seato Sky'ın birincisi Lars Enöckl oldu. Tahtalı Dağı'ndaki finiş çizgisine ilk ulaşan Lars Enöckl'ın ardından ikinci Alman Andreas Lettenbichler ve üçüncü Güney Afrikalı Scott Bouverie oldu. Üç gün süren organizasyonun son gününde yarışçılar Çamyuva kumsalında başladıkları yarışı, 60 kilometrenin sonunda 2 bin 365 metre yükseklikteki Olimpos Dağı'nda tamamladı.

Dünya motosiklet yarışları takviminin en önemli duraklarından biri olan ve yedi yıldır bir dünya markasına dönüşen Red Bull SeatoSky 2016 Avusturyalı Lars Enöckl'ın şampiyonluğunda sona erdi.Enöckl  yarışı 3 saat 48 dakika 22 saniyede bitirirken, ikinci Alman Andreas Lettenbichler, 3.51.00'lık derecesiyle ikinci oldu. Podyumun son sırasında ise 3.51.14'lik derecesiyle Güney Afrikalı Scott Bouverie yer aldı.

Birinci günkü Plaj Yarışı'nı Manuel Lettenbichler ilk sırada tamamladı. İkinci gün ise 42 kilometrelik Orman Yarışı gerçekleşirken, ormanın kralı Güney Afrikalı Wade Young oldu. Orman Yarışı'nda alınan derecelere göre onarlı gruplar halinde mücadeleye başlayan sürücüler, Olimpos Dağı'na doğru 60 kilometrelik parkuru geride bıraktılar. 2365 metrelik Olimpos Dağı'na ilk sırada çıkan Avusturyalı Lars Enöckl, böylece son iki yılın şampiyonu Graham Jarvis'i de tahtından indirmiş oldu. Kemer'e favori olarak gelen Wade Young ise yaşadığı şanssız kaza nedeniyle kolunu kırdı ve üçüncü gün yarışı bitiremedi.

Enöckl Lars bu sezon ilk kez kazandı

Hard Enduro sezonunda bu yıl beş yarış geride kalırken, Red Bull Hare Scramble ve Red Bull Romaniacs'ta Graham Jarvis zafere ulaşmıştı. 2016 sezonunda Red Bull Megawatt 111'de Jonny Walker ilk sırayı alırken, Hard Enduro'nun açılış yarışı olan Red Bull Minas Riders'ta ise birincilik Alfredo Gomez'in olmuştu. Sezonun beşinci yarışını ise Enöckl birinci sırada tamamladı ve bu sezonki ilk galibiyetini elde etti.

Red Bull Seato Sky'da birinciliği elde eden Lars Enöckl  "Bu harika bir zafer ve çok mutluyum. Elimden gelenin en iyisini yaptım. En çok Dağ Yarışı'nda zorlandım ama sonuna kadar zorladım. Önümüzdeki yıl mutlaka tekrar buraya gelip yeni bir zafer peşinde koşacağım."şeklinde konuştu.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tahtalı Dağı Türkiye Olimpos Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title