Haberler

Bulgaristan'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi... -Kocaeli'nde Yaşayan Bulgar Vatandaşları da Oy Kullanıyor -Kocaeli Bal-türk Genel Başkanı Moralı: -"hedefimiz, İlk Turda Şimdiki Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov'un Yeniden Cumhurbaşkanı Seçilmesi"

Kocaeli'nde Yaşayan Bulgar Vatandaşları, Bulgaristan'daki Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin İzmit, Körfez ve Gebze'de Kurulan 3 Sandıkta Oy Kullanıyor.

Kocaeli'nde yaşayan Bulgar vatandaşları, Bulgaristan'daki Cumhurbaşkanlığı seçimi için İzmit, Körfez ve Gebze'de kurulan 3 sandıkta oy kullanıyor.

Kocaeli Balkan Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BAL-TÜRK) Genel Başkanı Muhsin Moralı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan'da Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı seçimi için Kocaeli'nde yaklaşık 2 bin kişinin oy kullanmasının beklendiğini belirtti.

Moralı, Bulgar vatandaşlarının, İzmit'te Bekirpaşa beldesindeki Namık Kemal Lisesinde, Körfez'de Endüstri Meslek Lisesinde ve Gebze'de ise Kroman Çelik İlköğretim Okulunda saat 06.00'dan itibaren sandık başına gitmeye başladığını söyledi.

Seçimde, 18 yaşını doldurmuş pasaportu bulunan vatandaşlar ile pasaport süresini uzatmak için başvuruda bulunan Bulgar vatandaşlarının müracaat belgelerini göstermek kaydıyla oy kullanabildiğini ifade eden Moralı, seçimi çok önemsediklerini vurguladı.

Seçime 7 adayın katıldığını, iktidar ortağı Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin de mevcut Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov'u destekleme kararı aldığını belirten Moralı, bu karara Türkiye'deki Bulgarların da destek verdiğini ifade etti. Moralı, ''Bu iki turlu seçimde hedefimiz, ilk turda şimdiki Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov'un yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi. Çünkü Pırvanov, çok olumlu bir insan. Azınlıklar ve Türklere karşı çok ılımlı. Bu yönde çalışmaları çok güzel'' dedi.

Bulgar milliyetçi ATAKA partisinin adayının sadece azınlıklar üzerinde siyaset yaparak oy toplamaya çalıştığını belirten Moralı, şunları söyledi:

''Bizi üzen ve kızdıran olay da bu. 'Çingenelerden sabun yapacağım, Bulgaristan'da yaşayan 1.5 milyon Türk'ü geri göndereceğim' diyor. Yaptıkları siyaset bu, yaptıkları başka bir şey yok. 'Onu keseceğim, şunu kovacağım, bunu asacağım' diye siyaset yapıyor. İnşallah bu kişi Cumhurbaşkanı olmaz.''

Bulgaristan'ın 2007'de AB'ye gireceğini ifade eden Moralı, ''Bu seçimlerde (Volen) Siderov gibi birisi Cumhurbaşkanı olursa bu ülkede büyük kargaşa olur. O yüzden Bulgaristan halkı ve Türkiye'ye gelmiş Bulgar vatandaşları için kritik bir seçim'' dedi.

Sandıkların 19.00'da kapanacağını ifade eden Moralı, ilk turda Cumhurbaşkanı seçilemediği taktirde ikinci tur seçimlerinin 29 Ekim 2006 Pazar günü yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title