Haberler

Bu Saldırının Amacı Barış ve Demokrasi Ortamını Bozmak"

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin, "Ne Genel Başkanımız bir milim geri atar ne de CHP'ye oy vermiş 14 milyon seçmen bu saldırganlığa prim verir.

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin, "Ne Genel Başkanımız bir milim geri atar ne de CHP'ye oy vermiş 14 milyon seçmen bu saldırganlığa prim verir. Çünkü bu saldırının amacı Genel Başkanımızın şahsında Türkiye'de oluşmakta olan barış ve demokrasi ortamını bozmaktır." dedi.

Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya tepki gösteren partililer, CHP Ankara İl Başkanlığı önünde toplandı.

CHP Ankara İl Başkanı Güvener, Çubuk'taki şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya ilişkin basın açıklamasında bulundu.

Saldırının önceden planlandığını ileri süren Güvener, "Ne Genel Başkanımız bir milim geri atar ne de CHP'ye oy vermiş 14 milyon seçmen bu saldırganlığa prim verir. Çünkü bu saldırının amacı Genel Başkanımızın şahsında Türkiye'de oluşmakta olan barış ve demokrasi ortamını bozmaktır." diye konuştu.

Bu saldırıların Kılıçdaroğlu'nu ve CHP'lileri bu ülkenin geleceği için mücadele etmekten alıkoyamayacağını dile getiren Güvener, saldırının amacının ülkede oluşan demokratik umudu kırmak olduğunu kaydetti.

Güvener, "İktidara sesleniyoruz, bu saldırının kimler tarafından tertiplendiğinin bir an önce saptanmasını istiyoruz. Bir an önce ülkemizdeki iç huzuru bozmak için kimin tertiplere giriştiğini açığa çıkarın." dedi.

"Sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermeliler"

Güvener, daha sonra 81 ilde CHP il başkanlarınca eş zamanlı yapılan açıklamayı okudu.

Saldırının azmettiricilerinin belli olduğunu, bu kişilerin saldırının alt yapısını hazırladıklarını ifade eden Güvener, siyasi rant bekleyenlerin bu saldırıda payı bulunduğunu söyledi.

Güvener, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Basit siyasi menfaatler için ülkemizin tüm demokratik birikimi, birlik ve bütünlüğü feda edilemez. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir. Milli Savunma Bakanı, Genel Başkanımızı linç etmek isteyen, 'O evi yakın' diye bağıran hainlere dönüp de 'Mesajlarınızı verdiniz' demek ne anlama gelmektedir? Bu saatten sonra artık sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermeliler."

"Bu şekilde bir davranışla asla bu demirler soğumaz"

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk de dün Kılıçdaroğlu ile beraber olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Dün devlet baba, çocuklarına eşit muameleyi bırakın orada sınıfta kalmıştır. Devletin Sayın Kılıçdaroğlu'na özür borcu vardır. Sayın Genel Başkan'a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Eğer gün demirleri soğutma günüyse bırakın bizi birbirimize. Biz bir günde bütün demirleri soğuturuz. Ama araya nifak tohumu sokarak, belirli bir pozisyona gelmiş insanları hedef göstererek bu şekilde bir davranışla asla bu demirler soğumaz."

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt da toplumdaki bütün kanaat önderlerinin her zamankinden daha fazla birleştirici, bir araya getirici dil kullanması gerektiğini kaydetti.

Açıklamaya, CHP'li bazı milletvekilleri, KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mevlüt Çakmak da destek verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
title