Haberler

Btso'dan Enfalasyon Değerlendirmesi

Btso Yönetim Kurulu Başkanı Sönmez, Mayıs Ayı Enflasyon Rakamlarını Değerlendirdi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sönmez, Mayıs ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, ekonomide istikrarlı büyüme ve güven ortamı için ‘üretim, yatırım ve ihracat' üçlüsüne ihtiyaç olduğunu belirterek, "Sanayici ve ticaret erbabı olarak girdi ve finansman maliyetlerindeki artışlar gerçekten hepimizi çok zorluyor. Bunlara ek olarak YTL'nin yeniden bir değerlenme sürecine girmesi ise rekor üstüne rekor kıran ihracatçımızı olumsuz etkiliyor. Üretimi sürdürmemizi sağlayacak koşullar konusunda daha dikkatli olunması gerekiyor. Son günlerde kullanılan bir "manşet enflasyonu" deyimi var. Sanayici ve ticaret erbabının manşet enflasyonu kuşkusuz maliyetlerde" diye konuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Mayıs ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sönmez, her ay açıklanan enflasyon rakamlarının toplumda haklı gerekçelerle farklı algılamalara neden olduğunu kaydederek, "Dikkat ediyorum, her ay enflasyonun ardından bizim gibi üretici ve ihracatçı kesimden ayrı, İstanbul'daki ile doğudaki vatandaştan ayrı sesler çıkıyor. Kiminin yaşadığı enflasyon, açıklanandan daha yüksek. Ama ortak nokta, yüksek enflasyonun toplumun tüm kesimlerini olumsuz etkilediği. Çift haneli enflasyon dönemi yeniden başladı. Enflasyonda bin bir güçlükle elde ettiğimiz kazanımları kaybetmeye ne ölçüde izin vereceğiz?" değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomik büyümenin sürdürülmesinin önemine işaret eden Sönmez, açıklamasını, "Diğer yandan, petrolden doğalgaza, elektrikten gıda maddelerine kadar bir dizi ürüne zam gelmiş veya gelecek olması da bizim karşı karşıya olduğumuz enflasyon ile açıklanan enflasyon arasındaki açığı büyütüyor. Bunlara ek olarak, son günlerde iç borçlanma konusundaki bazı gelişmeler kamunun artan finansman ihtiyacı konusunda bazı riskler olabileceğini akla getiriyor" şeklinde konuştu.

(MŞ) 03.06.2008 18:42 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title