Haberler

Brüksel'de Yapılacak "İslam Karşıtı Yürüyüş" Köln'e Kaydırıldı

Radikal Sağ Görüşlü "Pax Europa" İsimli Dernek, 11 Eylül Saldırılarının Yıldönümünde Almanya'nın Köln Kentinde İslam Karşıtı Yürüyüş Yapmaya Hazırlanıyor.

Radikal sağ görüşlü "Pax Europa" isimli dernek, 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde Almanya'nın Köln kentinde İslam karşıtı yürüyüş yapmaya hazırlanıyor.

Belçika'nın başkenti Brüksel Belediyesi "Avrupa'nın İslamlaşmasını durdurun" sloganlı yürüyüşü güvenlik gerekçesiyle iptal edince organizatörler yürüyüş yerini Köln'e kaydırdı. Yürüyüş başvurusunu aşırı sağcı Dernek Başkanı Dr. Udo Ulfkotte'nin yaptığı tahmin ediliyor.

Brüksel'deki yürüyüş tertibinin Köln'e kaydırılmasına tepki gösteren Köln İl Meclisi Sol Parti Grup Başkanı Jörg Detjen, Köln Belediye Başkanı Fritz Schramma ve Köln polisinden yürüyüşü yasaklamasını istedi.

Köln'e yapılacak cami tartışmasında olumsuz ve hakaret içerikli çıkışlarıyla tanınan yazar Ralf Giordano ile ırkçı Pro Köln grubunun yürüyüşe destek verdiğine dikkat çeken Detjen, "Köln'ün ırkçı ve İslam düşmanlığını kışkırtacak bir yürüyüşe ev sahipliği yapmasını istemiyoruz. Yürüyüş ırkçıların ekmeğine yağ sürebilir. Köln Belediyesi ve polisi yürüyüşü yasaklamak için her yolu denemeli" dedi.

Almanya Türk Toplumu (ATT) Genel Başkanı Kenan Kolat ise, Brüksel'de yürüyüşün yasaklanmasını ve organizatörler tarafından Köln'e alınmasını sağlıklı bulmadığını söyledi. Kolat, "Son günlerde zaten Köln'de cami yapımı sebebiyle cepheleşme oluşmuş durumda. Uyum isteyenlerin bu yürüyüşe özellikle de Köln'de yapılmasına kesinlikle izin vermemesi gerekiyor. Bu yürüyüşü yasal bir kuruluş yapıyorsa yasallığı tartışılmalı, NPD yapıyor ise kapatılması için yeni bir gerekçe ortaya çıkmıştır. Bu yürüyüşe izin

verilmemeli. Çünkü uyumu daha çok baltalar hatta tahrikler sonucunda çatışmalar yaşanabilir. Biz konunun hassasiyetini yetkililere bir kez daha ileteceğiz. Benim vatandaşlarımıza tavsiyem sağduyulu olmaları" şeklinde konuştu.

Avrupa Türk Demokratlar Birliği Genel Başkanı Süleyman Arslan da, siyasi mesuliyet taşıyan insanların kararlar verirken dengeleri göz önünde bulundurmaları gerektiğine işaret ederek, "Şu bir gerçek ki, ırkçılık artıyor. Bu yürüyüşe izin verilmesi durumunda toplum içinde gerginlikler yaşanabilir. Böyle bir tutum hem Türk kökenli olsun hem diğer yabancı kökenli Müslümanlar'ın dışlanmasına sebebiyet verir. Federal hükümet, Köln Belediyesi ve yetkililer bunu çok iyi düşünmeli. Tahrik edici unsurlara fırsat

verilirse önüne geçilemeyecek kötü neticeler getirebilir. Köln'de cami olayıyla kamuoyu yeterince hassaslaştırıldı. Bu çerçevede siyasi mesuliyet taşıyan insanların böyle bir yürüyüşe fırsat vermemeleri gerekir" diye konuştu.

Avrupa Türk İslam Birliği Genel Başkanı Fikret Ekin, yürüyüşün kesinlikle iptal edilmesi gerektiğine işaret ederek, "Köln'de ırkçılar uzun zamandır ortamı germeye çalışıyorlar. Hızla artan bir ırkçılık var Avrupa'da. Etnik ırkçılık 11 Eylül'den itibaren dini ırkçılığa çevrilmiştir. Avrupa kendi birliğini sağlayabilmek için işi dini ırkçılığa çevirmiştir. Siyasilerin ve medyanın bu konudaki tavrının sokağa bu şeklide yansıması bekleniyordu. İnsanlar sokak ortasında etnik yapısından dolayı kovalanıyorlar.

Devlet yasa ile ırkçılık yaparsa sonucun bu olması doğal. Bu yürüyüş Köln'de kesinlikle yapılmamalı. Cami yapımı dolayısıyla birileri ortamı geriyor. Böyle bir adım huzuru ve barışı bozar" dedi.

(OS-CY-CY-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title