Haberler

"Brıllıant Ledger 2-2006"da Görev, Çatışma Bölgesindeki Sivillere Yardım

NATO Mukabele Kuvveti Tarafından 18- 30 Tarihleri Arasında Aralarında Yunanistan, ABD, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Macaristan'ın da Bulunduğu 9 Ülkenin Katılımıyla Arazi Tatbikatı Gerçekleştirildi. Tatbikat, 3. Kolordu Komutanlığı Komutanı Ethem Erdağı'nın Emir Komutasında Hadımköy 1. Kolordu Ko...

NATO Mukabele Kuvveti tarafından 18- 30 tarihleri arasında aralarında Yunanistan, ABD, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Macaristan`ın da bulunduğu 9 ülkenin katılımıyla arazi tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat, 3. Kolordu Komutanlığı Komutanı Ethem Erdağı`nın emir komutasında Hadımköy 1. Kolordu Komutanlığı Eğitim arazisinde yapıldı.

3. Kolordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı`nın sorumluluğunda icra edilen ve 18 Eylülde Hadımköy`deki 1. Ordu Komutanlığı eğitim arazisinde başlayan tatbikat, bugün basın mensuplarına ve bazı üst düzey NATO görevlilerine izlettirildi. Müşterek ve birleşik harekat ortamında kara unsurlarının muharebe hazırlık düzeyinin değerlendirilmesine ve onaylanlamasına katkı sağlamaya yönelik tatbikata, ABD`den 2, Çek Cumhuriyeti, Estonya ve Letonya`dan 3`er, Macaristan`dan 22, Polonya`dan 6, Romanya`dan 10, Yunanistan`dan 28 ve Türkiye`den 1242 personel ile 7 NATO karargahı ve bir uluslararası kuruluştan toplam 1974 personel katılıyor.

Tatbikatta, gerçek ülke ve olaylarla hiçbir ilgisi bulunmayan altın ve elmas madenleri yönünden zengin olan üçgen şeklinde bir bölgenin paylaşımından doğan ekonomik sebepler ile tarihsel etnik problemler nedeniyle çıkan bir savaş sonrası taraflar arasında barış anlaşması sağlanıyor. Barışın ardından olayların tekrar gerginleşmesi sonucu Birleşmiş Milletlerin (BM) talepleri doğrultusunda NATO tarafından bölgeye barışı destekleme harekatı için NATO Mukabele Kuvveti (NMK) görevlendiriliyor. NMK`nın görevi ise adalarda barışa destek verecek bir yaşam merkezi kurarak oradaki insanların yaşamını kolaylaştırmak. NMK`nın kurduğu yaşam merkezinde, mobil bankacılık hizmetleri ile sağlık hizmetleri veriliyor. NMK ayrıca, Türk Kızılayı ve uluslararası yardım örgütleriyle de iş birliğine giderek bulundukları yerlerde mülteci çadırları kurarak zor durumdaki halka da hizmet veriyor.

NATO Mukabele Kuvveti (NMK), 2002 yılı Kasım ayında Çek Cumhuriyeti`nin başkenti Prag`da yapılan NATO Zirvesi`nde, her an göreve hazır kara, deniz, hava unsurlarından oluşan, modern sistemlerle donatılmış, müşterek çalışma yeteneğine sahip, kendi kendine yeterli müşterek ve birleşik bir kuvvet oluşturulması kararı uyarınca kurulmuştu. NMK Ocak-Temmuz 2007 döneminde Türkiye birliklerinden oluşurken, görev dönem sonunda İtalya`ya devredilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title