Haberler

Bozüyük'te Çifte Coşku

Bilecik'in Bozüyük İlçesi'nde Çifte Coşku Yaşandı. Hıdırellez Şenlikleri Bozüyük Spor'un 2. Lig'e Yükselmesi Kutlamalarıyla Birleşince, Ortaya Coşkulu Görüntüler Çıktı.

Bilecik'in Bozüyük İlçesi'nde çifte coşku yaşandı. Hıdırellez şenlikleri Bozüyük Spor'un 2. Lig'e yükselmesi kutlamalarıyla birleşince, ortaya coşkulu görüntüler çıktı.

Geçen sezon büyük başarı göstererek Amatör Lig'den 3. Lig'e çıkan ve başarısını sürdürerek 1 yıl içerisinde şampiyon olarak 2. Lig'e çıkmayı başaran Bozüyük Spor, şampiyonluğu baharın gelişiyle birlikte kutladı. Bozüyük Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Tesisleri önünde şampiyonluk kutlamaları için bir araya gelen Bozüyük Spor taraftarları, oluşturdukları kortej eşliğinde Cumhuriyet Meydanı-Atatürk Anıtı’na hareket etti. Atatürk Anıtı’ndaki kutlamalara ilçe Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Çıbık, Bozüyük Spor yönetimi ve mahalle dernekleri katıldı. Alandaki törene Kasımpaşa Derneği’nin davullu-zurnalı ekibi de katılınca, Ahmet Berberoğlu ve dernek yöneticileri yerlerinde duramayarak çiftetelli oynadı. Daha sonra kalabalık, şehir stadyumuna hareket etti. Şehir stadyumunda devam eden kutlamalar, sevilen tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez’in başarılı sunumuyla renklendi. İlk olarak şenlik programına katkıda bulunan dernek ve kuruluşlar ile Bozüyük Spor yönetimi ve futbolcularına plaket-madalya verilmesiyle başlayan gecede yerel sanatçılar, sevilen şarkıları seslendirerek halkı coşturdu. Muhteşem havai fişek gösterisinin ardından sahne alan Oğuz Yılmaz, birkaç gün önce babasını kaybetmiş olmasına rağmen programına devam ederek, Bozüyüklüler'i eğlendirdi. Çok sayıda Bozüyüklü'nün hoşça vakit geçirdiği geceye, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün de katıldı.

Pazar sabahı erken saatlerde geleneksel olarak Höyük’te toplanan Bozüyüklüler, Kaymakam Özyiğit ve Belediye Başkanı Berberoğlu eşliğinde sembolik ağaç dikimi yaparak, şehir stadına kadar kalabalıkla birlikte açılan Türk bayrağıyla birlikte Atatürk Yürüyüşü gerçekleştirdi. Mehter Takımı’nın gösterisiyle başlayan stadyumdaki törenler, eğlenceli yarışmalarla devam etti. Çuval yürüyüşü, kaşıkla yumurta taşıma, tahtaların üzerinde yürüme ve yoğurt yeme yarışmalarında gençler, kıyasıya mücadele etti. Kaymakam Mehmet Ali Özyiğit ve Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu’nun ayrı iki tarafta bulunduğu halat çekme yarışmasının galibi, Başkan Berberoğlu ve ekibi oldu. Yarışmaların ardından, sembolik damat traşı ve gelin alıcı gösterisi yapıldı. Program, Hıdırellez Pilavı dağıtımı ile son buldu.

(FSİ-MŞ-EŞ)

06.05.2007 15:11 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title