Haberler

Bolu Valisi Baruş'un Mudurnu Ziyareti

Bolu Valisi Aydın Baruş, Mudurnu ilçesini ziyaret ederek köy muhtarları ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

Bolu Valisi Aydın Baruş, Mudurnu ilçesini ziyaret ederek köy muhtarları ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

Mudurnu'yu ziyaret eden Vali Baruş, Mudurnu Belediye Düğün Salonu'nda köy muhtarları ile bir araya gelerek, muhtarların sorunlarını dinledi.

Muhtarlarla yapılan toplantının ardından Baruş, kent merkezinde bulunan bir çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelen Baruş, muhtarların sorunları ve ilçenin sorunları ile ilgili çalışmaların yapılacağını, yapılacak olan çalışmaları da yakından takip edeceğini söyledi.

Mudurnu ilçesine ve Taşkesti beldesine bağlı köy ve mahalle muhtarlarının sorun, istek ve önerilerinin dinlendiği toplantıda konuşan Baruş, Mudurnu'nun tarihi yönden çok eski bir yerleşim yeri olduğunu söyledi.

Mudurnu halkının her zaman geleneklerine ve tarihine sahip çıktığını vurgulayan Baruş, "Bugün çok az ilçe merkezinde Mudurnu'nun sahip olduğu ve sahip çıkılan tarihi değerler var. Yıldırım Beyazıt Camii var, Kanuni Sultan Süleyman Camii var. Bunlar restore ediliyor. İnşallah bu mirasımızı daha güzel bir halde turizme ve tarihini merak eden insanların seyrine kazandırmış olacağız. Biz Mudurnu'nun köyleri ile birlikte daha ileriye gitmesi için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. 2017 yılında KÖYDES kapsamında da 3 milyon 600 bin liralık kaynak kullanılmıştır. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu kaynaklar devam ederek hem köylerimizin alt yapılarını hem de vatandaşlarımızın sıkıntı çektiği konuları çözmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Muhtarların, devletin yasalarını, kurallarını mahallesinde, köyünde uygulanmasını sağladığını dile getiren Vali Baruş, şunları kaydetti:

"Devletin tüm kurumlarına bu noktada yardımcı olur ve devletle vatandaş arasındaki barışın ve kaynaşmanın sağlanmasında son derece önemli rol üstlenir. Bu anlamda yine asayiş ve güvenlik konusunda kolluk güçlerimizin yegane yardımcısıdır. Vatandaşımızın gerçek gündeminin ne olduğunu öncelikle biz muhtarlarımızdan öğreniyoruz. Diğer taraftan devletimizin şefkat elinin, muhtaç, engelli ve farklı zaruret içerisinde olan insanlarımıza ulaştırılması noktasında da muhtarlarımız çok önemlidir. Bütün bunlar aslında Türkiye'de milli birlik ve beraberliğin sağlanmasında muhtarlarımızın bütünleştirici, birleştirici rolünün vazgeçilmez olduğunu gösteriyor."

Bolu Valisi Baruş ve beraberindekiler, daha sonra ilçe esnafını ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Taşkesti Mudurnu Aydın Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title