Haberler

Bodrum - Bursalı Çocuk Doktoru Esmer´In Peşinde

Bursa'da Çocuk Doktoru Olarak Görev Yapan 51 Yaşındaki Zuhal Eşmen, 2 Ay Önce İstanbul'da Kaybolan 'esmer'' Adlı Doberman Cinsi Köpeğini, Bodrum'un Ortakent Yahşi Beldesi'ndeki Bir Çiftlikte Buldu. Ancak, Köpek Kendisine Verilmeyen Kadın, Soluğu Jandarma ve Savcılıkta Aldı. Savcılık İse Açılan Dava Sonuçlanana Kadar, Esmer'i Yediemin Olarak Belirlenen Çiftliğin Bekçisine Teslim Etti.

Bursa'da çocuk doktoru olarak görev yapan 51 yaşındaki Zuhal Eşmen, 2 ay önce İstanbul'da kaybolan ''Esmer'' adlı doberman cinsi köpeğini, Bodrum'un Ortakent Yahşi Beldesi'ndeki bir çiftlikte buldu. Ancak, köpek kendisine verilmeyen kadın, soluğu jandarma ve savcılıkta aldı. Savcılık ise açılan dava sonuçlanana kadar, Esmer'i yediemin olarak belirlenen çiftliğin bekçisine teslim etti.

Bursa'da özel bir hastanede görev yapan, evli ve 3 çocuk annesi Zuhal Eşmen (51), Ukrayna'daki oğlunun hediye ettiği, 16 aylık ''Esmer'' adlı doberman cinsi dişi köpeği 2 ay önce tatile gittiği İstanbul'da kaybetti. İl il dolaşıp Esmer'in fotoğraflarını asan ve internet yoluyla da hayvan hakları derneklerine başvuran çocuk doktoru Eşmen, önceki gün Bodrum Hayvan Hakları Derneği'nden gelen haberle sevindi. Esmer'in Ortakent Yahşi Beldesi Camel Beach sahilindeki bir çiftlikte tutulduğunu öğrenen doktor Eşmen, işini gücünü bırakıp soluğu Bodrum'da aldı. Çiftliğin önünde adıyla çağırdığı ve çitleri atlayıp hemen yanına koşan köpeği Esmer'e sarılarak hasret gideren kadın, onu vermek istemeyen bekçi Metin Tırmıkçı ile tartıştı. Tasması takılan Esmer, bekçi Tırmıkçı tarafından yeniden çiftliğe götürüldü. Israrlarına rağmen köpeği geri alamayan doktor Eşmen, jandarmaya ve savcılığa giderek şikayet dilekçesi verdi. Zuhal Eşmen, aşılarını yaptırıp kimliğini çıkarttığı ve bugüne kadar evlatlarından ayırmadığı köpeğini geri alabilmek için Muğla Barosu avukatlarından Hilmiye Cengiz aracılıyla da Bodrum 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı. Savcılık ise dava sonuçlanıncaya kadar Esmer'i yediemin olarak belirlenen çiftliğin bekçisi Metin Tırmıkçı'ya teslim etti.

Köpeğinin kimliğinin hala kendisinde olduğunu ve onu geri almak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını vurgulayan doktor Eşmen, ''İki aydır köpeğimi aramadığım yer kalmadı. Hayvan Hakları derneklerinden yardım istedim. Sonunda köpeğimi Bodrum'da buldum. Köpeğimi almadan Bodrum'dan gitmeyeceğimi herkes bilsin. 35 kilo bıraktığım köpeğim 20 kiloya kadar düşmüş. Fiziksel ve ruhsal sağlığı iyi değil'' dedi.

Yediemin olarak tayin edilen bekçi Tırmıkçı ise köpeğin İstanbul'daki patronları tarafından 1.5 ay önce gönderildiğini söylerken, ''Bana bu köpeğe bak ve besle dediler. Başka bir açıklama yapma ya da köpeği teslim etmeye yetkim yok'' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title