Haberler

Bitlis: Bitlis'te 'Yunus'lar Görev Başında

Bitlis Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak kurulan Motosikletli Polis Timi, Polisevi bahçesinde düzenlenen törenin ve yapılan gösterinin ardından hizmete başladı.

Bitlis Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak kurulan Motosikletli Polis Timi, Polisevi bahçesinde düzenlenen törenin ve yapılan gösterinin ardından hizmete başladı.

Motosikletli polislerin, Bitlis'in dar sokaklarında trafik ve asayişe yönelik olaylarda hizmet vereceği bildirildi. Düzenlenen törene katılarak bir konuşma yapan Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, ülkede yaşanan çeşitli asayiş olaylarına müdahale için emniyet teşkilatının tedbirli olması gerektiğini kaydetti. Atbaş, bu ekiplere görev düşmemesi dileğinde bulunarak, "Çevre illerde bulunan ve olaylara kısa sürede müdahale etmek için kurulan motorize ekiplerin Bitlis'te de kurulması bizim için onur vericidir. Bu ekipte görev alan memurlarımıza görevlerinde başarılar dilerim" dedi.

Daha sonra konuşan İl Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun ise, günümüzde güvenlik hizmetlerinin sosyal yaşamın bir parçası olduğunu ifade ederek, "Güvenlik hizmetleri sağlanmadığı takdirde yaşamın diğer temel ihtiyaçları da tehlikeye düşecektir. Bu ihtiyaçları karşılamak için devletimiz tarafından güçlü ve modern bir polis teşkilatı kurulmuştur. Artan suç grafiğini kontrol altına almak, gelişmiş polis teşkilatı, araç ve gereçleriyle mümkündür. Bitlis, asayiş yönünde Türkiye'nin en huzurlu illerinden biridir. Bu durum halk ve polis teşkilatının üstün gayretleriyle oluşmuştur. Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde 4 adet MZ marka motosikletle faaliyet gösterecek olan 'Yunus' timlerimiz bugünden itibaren olaylara müdahale etmek üzere konuşlandırıldı. Bu çalışmalarda arkadaşlarıma kazasız belasız görevler diliyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra kesilen kurdeleyle hizmete giren polis timi sokaklarda dolaştı. Açılış törenine Vali Mevlüt Atbaş, Jandarma Komutanı Albay Adnan Altunalan, Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, kurum amirleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve Emniyet Müdürlüğü'nde görevli personel ve vatandaşlar katıldı. Burada bir gösteri yapan yunuslar, ardından şehir merkezinde bir tur attı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title