Haberler

Bıst 100 Endeksi Tl'deki Değer Kaybı Paralelinde Hafif Geriledi…

Güncelleme:

BIST Bankacılık Endeksi %1,3, BIST Sanayi Endeksi ise %0,9 oranında geriledi.

BIST 100 Endeksi dün, TL'deki değer kaybı, yurtdışı piyasalardaki negatif seyir, hafta sonu riski almak istemeyen yatırımcıların temkinli olması ve bir miktar kar realizasyonları eşliğinde günü %0,4 düşüşle 103,559 seviyesinden tamamladı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

SAAT 10:00 TÜRKİYE KASIM AYI ENFLASYON…

Bugün global bazda gündem sakin seyrederken, yurtiçinde gündem Kasım ayı enflasyon olacak. Bloomberg anketlerine göre yurtiçinde enflasyonun aylık bazda %1,17, yıllık bazda ise %12,59 artış olarak gerçekleşmesi beklenmekte. Bizim beklentimiz de, piyasa beklentilerine paralel olarak enflasyondaki güçlü duruşun devam edeceği yönünde. Bu paralelde, veri sonrasında TL'de değer kayıpları görülebilir. Bu nedenle, endekste bir miktar satış baskısı gözlemleyebiliriz. Ancak hafta içerisinde BIST'in, tahvil faizleri ve döviz kurlarındaki gerilemenin kalıcı olması ile birlikte gelişen ülke piyasalarına kıyasla yüksek iskontoya sahip olması eşliğinde kar büyümesi devam eden bankacılık hisseleri öncülüğünde pozitif seyir izlemesini beklemekteyiz. Haftanın geri kalanında ise, Çarşamba günkü ABD özel sektör istihdamı ve Cuma günü yurtiçinde sanayi üretimi ile ABD istihdam verileri takip edilecek. Sabah itibariyle, Asya hisse piyasaları hafif yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise ABD Senatosu'nun vergi tasarısını kabul etmesi ile birlikte alıcılı seyir izlemekte. BIST 100 Endeksi'nin bugün yatay/hafif satıcılı seyir ile açılmasına karşın gün içerisinde yükseliş eğilimli seyir izlemesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

VAKBN…Nötr… Şirket, ABD'de görülen Zarrab davasında bahsi geçen süreçlerin hiçbir yerinde hiçbir şekilde ilgisi ve dahli olmadığını açıkladı.

AKSEN…Sınırlı Pozitif… Şirket, EPDK ve Rekabet Kurumu'nun Kıyıköy Rüzgâr Santrali'nin satışı onaylandığını ve Borusan EnBW Enerji Yatırımları ve Üretim A.Ş. ve Borusan Danışmanlık ve Ortak Hizmetler A.Ş.'ne satışının 1 Aralık 2017 tarihinde tamamlandığını açıkladı. Kredilerin kapatılmasından sonra kalan tüm satış bedeli üzerinden hesaplanan 124,9 milyon TL satış kârının şirketin kısa vadeli yükümlülüklerinin azaltılmasında kullanılacağı ve 72 MW kurulu gücündeki genişleme yatırımı için gerekli tüm izinlerin alınmasından sonra satış bakiyesi olan 21,6 milyon USD'nin 2018 yılı içinde tahsil edilmesinin beklendiği belirtildi. (KAP)

ORGE…Sınırlı Pozitif… Şirket CEO'su Nevhan Gündüz, yurtdışında birkaç tane proje olduğunu ve onlarla ilgilendiklerini ve stratejik işbirliği için görüşmeler yaptıklarını açıkladı. (Bloomberg HT)

IHLGM…Sınırlı Pozitif… Şirket, İhlas Marmara Evleri Ortak Girişimi ile daha önce diğer arsa sahipleri ile yaptığı sözleşmelerde dikkate alınarak asgari 12 milyon TL hasılat payı elde edilmek üzere %45 hasılat paylaşımlı sözleşme imzalandığını bildirdi. (KAP)

AYEN…Sınırlı Pozitif… Şirket, Arnavutluk'ta kurulu bağlı ortaklığı Ayen As Energji SHA'nın imtiyazına sahip olduğu, 75,71 MW kurulu güce sahip Fangut HES Elektrik Enerjisi Üretim tesisinin test çalışmalarının bittiğini ve tesisin 01.12.2017 tarihi itibarı ile ticari işletmeye açıldığını bildirdi. (KAP)

İlaç Sektörü…Sınırlı Pozitif… Anadolu Eczacı ve Depocuları Derneği Başkanı Onur Tokel, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun 19.12.2017 tarihinde ilaçlara zam uygulanacağını bildirdiğini ve 962 ilaçta fiyat düşüşü, 915 kalem ilaçta ise zam beklendiğini söyledi.

Pay Piyasasında Taraf Bilgilerinin Gösterilmesi… Aralık ayında BIMAS, ECILC, EKGYO, PGSUS ve SISE hisselerinin taraf bilgisi kapatılacak. (KAP)


BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi'ne paralel olarak günü %0,4 düşüşle 128,300 seviyesinden tamamladı.
Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 127,500 – 129,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları haftanın son işlem gününde, ABD Senatosu'nun vergi tasarısı oylamasını askıya alması ile birlikte gelişen ülke para birimlerine karşısında karışık seyir izlerken, Türk Lirası pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Aralık vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,1 yükseliş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, ABD Senatosu'nun vergi tasarısı oylamasını askıya alması ile birlikte ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen gerilemeye bağlı olarak yükseldi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,5 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları'nın dün, ABD Senatosu'nun vergi tasarısı oylamasını askıya alması ile birlikte gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık seyir izlediği günde Euro, Sosyal Demokrat Parti'nin koalisyon görüşmelerine başlayacakları haberini yalanlaması ile birlikte negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Aralık vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,5 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Bloomberg Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title