Haberler

Bişkek: Kırgızistan'daki Muhalefet Eylemi

Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek'te Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiyev'in Parlamentoda Anayasa Değişikliğine Gidilmeyeceğini Açıklamasının Ardından Başlayan Muhalefet Yanlılarının Eylemi 3. Günüde Devam Ediyor.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiyev'in parlamentoda anayasa değişikliğine gidilmeyeceğini açıklamasının ardından başlayan muhalefet yanlılarının eylemi 3. günüde devam ediyor.

Dün geceyi çadırlarda geçiren muhalefet yanlıları, sabah erken saatlerden itibaren protesto gösterilerine başladı. 75 milletvekilinden oluşan muhalefet grubundan 30 kişi, yaptıkları konuşmalarda Cumhurbaşkanı Bakiyev ve Başbakan Feliks Kulov'un istifasını istedi. Artık sabırların taşma noktasına geldiğini savunan muhalefet milletvekillerinden Kanibek Imanaliyev, "Cumhurbaşkanı Bakiyev'e inanacak halimiz kalmadı. Kendisine 6 ay önce 10 maddelik taleplerimizi ilettik; ama Bakiyev isteklerimizi duymazlıktan geliyor. Cumhurbaşkanı ve başbakan istifa edinceye kadar meydandan ayrılmayacağız. Gösteri gördüğünüz gibi barış içerisinde devam ediyor. Geçtiğimiz yıllardan yaşanan kavgalar veya kanlı olaylar bu sefer yaşanmayacak. Her şey kontrolümüz altında" dedi.

Kırgızistan'ın eski Dışişleri Bakanı Roza Otunbayeva ise, "Bugün eylemimizin 3. günü. Devlet bizi duyuncaya kadar eyleme devam edeceğiz. Her gün insanların katılımı artıyor. Kırgızistan'ın ilçe ve eyaletleri de bizim tarafımıza geçtiklerini açıkladı; bu iktidarın artık bitmesi demektir. İnsanlar burada çadırlarda tıkılıp duruyorsa bu ülkelerinin geleceği düşündükleri içindir. Ama maalesef Bakiyev sadece ailesine bakıyor. Artık aile iktidarını gitmesi gerekiyor" diye konuştu.

Muhalefet, Askar Akayev'in devrilmesinin ardından 2005 yılında iktidara gelen Kurmanbek Bakiyev'i aynı zamanda yolsuzluk ve ülke ekonomisini kötüye götürmekle suçluyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title