Haberler

Bir Günlük İş Bırakma Eylemi

Mersin'de, "21 Aralık'ta bir günlük iş bırakma eylemi" kapsamında protesto yürüyüşü düzenlendi.

Mersin'de, "21 Aralık'ta bir günlük iş bırakma eylemi" kapsamında protesto yürüyüşü düzenlendi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) düzenlediği eylem kapsamında Mersin Devlet Hastanesi önünde toplanan grup, Hastane Caddesi güzergahını takiben yürüyerek Metropol Miting Alanı'na geldi.

Yürüyüşe katılanlar, yol boyunca taşıdıkları pankartlar ve attıkları sloganlarla hükümetin sağlık ve eğitim alanında yaptığı çalışmaları protesto etti.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen yürüyüşe katılanlar, alanda davul zurna eşliğinde halaylar çekip, şarkılar söyledi.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Osman Biçer, haksızlıklar karşısında asla susmayacaklarını belirtirken, Mersin Tabip Odası Başkanı Tayyar Şaşmaz, haklarını arayabilmek için birlikte hareket etmeleri gerektiğini kaydetti.

Açıklamaların ardından bir süre daha halay çeken grup dağıldı.

Bu arada sağlık çalışanlarının bir günlük iş bırakma nedeniyle hastanelerde acil ve randevulu hastalar hariç sağlık hizmeti verilmedi.

- MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title