Haberler

Beyt Hanun: Filistinliler, İsrail'in Gazze Operasyonunun Ardından İsyan Etti

İsrail'in Geçen Hafta Çarşamba Günü Gazze Şeridi'nde Başlattığı "Sonbahar Bulutları" Operasyonunun Sona Ermesinin Ardından Evlerine Dönen Filistinliler Karşılaştıkları Manzara Sonrası İsyan Etti.

İsrail'in geçen hafta çarşamba günü Gazze Şeridi'nde başlattığı "Sonbahar Bulutları" operasyonunun sona ermesinin ardından evlerine dönen Filistinliler karşılaştıkları manzara sonrası isyan etti.

Haled El Kafarna isimli Filistinli vatandaş, harebeye dönen evini görünce, yaşananları bir "depreme" benzetti. Kafarna, "Her şey yok edildi. Bir deprem gibi" derken, tahrip edilmiş yollar, evler ve camilerin görüntüsü ise onu haklı çıkardı. 61 Filistinli'nin öldüğü, 200'e yakın Filistinli'nin ise yaralandığı operasyonun ardından, top ateşlerinin açtığı çukurlar, yerden sökülmüş elektirik direkleri ve sokaklarda akan lağım suları kaldı. Evinin ön cephesi çökmüş olan Haled, "Köydeki bütün erkekler gibi İsrailliler saldırının başında beni de tutukladı. İlk kez eve geliyorum. Ama geriye hiçbir şeyim kalmamış. Beyt Hanun'da savaş suçu işlediler" diye konuştu.

İsrail saldırılarının ardından, Gazze'nin en eski camilerinden Nasser Camii'nden arda kalan tek şey ise caminin minaresi oldu. Ekrem Abdül Cavd Kassam adlı Filistinli, caminin 800 yıldan daha fazladır ayakta durduğunu bildirerek, "O bizim mirasımızın bir parçası. Her yıl binlerce insan onu ziyaret ederdi. Yahudiler her şeyi yok etmek istiyor. Bizim mirasımızı, tarihimizi bile. Bu bir felaket" diye belirtti. İsrailliler'in camide militanlar olduğunu öne sürdüklerini ifade eden Kassam, "Onlar yalancı. Caminin anahtarı bende. Cami kapalıydı. Benden kapıyı açmamı ve onlara içerisinin boş olduğunu göstermemi hiç istemediler. Evleri, elektirik ağlarını, içme suyunu neden yok ettiler? Onlar da mı füze fırlatıyordu?" diye kaydetti.

İsrail bombardımanı sırasında kardeşini kaybeden Moin Ebu Arbid ise, İsrailli askerlerin 16-45 yaş arası bütün erkekleri topladıklarını belirterek, "Bizi köpekler gibi bir tarım fakültesinin tarlasına tıktılar. Orada yaklaşık 5 bin kişi vardı. 6 gün boyunca İsrail, Beyt Hanun'u dev bir Ebu Garip Hapishanesi'ne çevirdi" ifadelerini kullandı. Filistinliler, tarladaki 3 günlük tutsaklık boyunca yalnızca ekmek ve domates yediklerini ve tek tek fakültenin içine getirilerek sorguya çekildiklerini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Mehmet Görmez, Cübbeli'ye açtığı davayı kazandı! İşte alacağı tazminat

Mehmet Görmez, Cübbeli'ye açtığı davayı kazandı! İşte alacağı tazminat

230 vergi müfettişi 50 ilde sahaya indi! 17 milyar liralık sahte faturaya inceleme

230 vergi müfettişi 50 ilde sahaya indi! 17 milyar liralık sahte faturaya inceleme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title