Haberler

Beyşehir'de MHP ile AK Parti Arasında Afiş Krizi

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde MHP'nin Astığı Afişin Kaldırılması İçin AK Parti Yöneticilerinin Yaptığı Başvuru İlçe Seçim Kurulu Tarafından Reddedildi.

MHP Beyşehir İlçe yönetimi parti binasına referandumda seçmenlerin 'hayır" oyu kulanmasını sağlamak amacıyla afiş astı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kapatılan DTP'nin yasaklı Genel Başkanı Ahmet Türk'ü yan yana ve altında da Habur Sınır Kapısı'nda terör örgütü PKK üyelerinin karşılanması sırasında çekilen fotoğrafının bulunduğu afişte, 'Erdoğan: Geleceğe dönük umutlarımız arttı. Türk: Görmek istediğimiz tablo' ve 'Habur'u unutturma, 'hayır' de bu oyunu yutma' yazısı yer aldı.

Bunun üzerine AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, afişin kaldırılması için İlçe Seçim Kurulu'na ilekçeyle başvurdu. İlçe Seçim Kurulu'nda 7 kişiden oluşan heyetle afişin kaldırılıp, kaldırılmaması yönünde oylama yaptı. 6'ya karşı 1 oyla afişin kaldırılmaması ve yerinde kalması yönünde karar alındı.

AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, "MHP ile BDP'yi yan yana koyduğumuzda, arkadaşlar da rahatsız olur. Kaldı ki Başbakanımız, bir partinin siyasi lideri olan bir milletvekili ile bu kanın akıtılmasını önlemeye yönelik bir görüşme olmuş, o görüşmede de Ahmet Türk'ün İmralı'yı hedef göstermesi, İmralı'nın muhatap alınmasına yönelik bir konuşma yaptığı için, bundan sonra Başbakanımız görüşmeyi kesmiştir" dedi.

Halil USLU / BEYŞEHİR - Konya - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title