Haberler

Beyoğlu Belediyesi'nden İftar Yemeği -İstanbul Valisi Güler: -"farklı Din, Dil ve Anlayış Mensubu Olsak da Ortak Kimliğimiz Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Kimliğidir"

İstanbul Valisi Muammer Güler, "Farklı Din, Dil ve Anlayış Mensubu Olsak da Ortak Kimliğimiz Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Kimliğidir" Dedi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, ''Farklı din, dil ve anlayış mensubu olsak da ortak kimliğimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimliğidir'' dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın The Marmara Oteli'nde düzenlediği iftar yemeğinde konuşan Vali Güler, Beyoğlu'nun, İstanbul'u İstanbul yapan çok önemli bir yer olduğunu ve bu kenti bugünlere taşıyan hoşgörü, uzlaşı, saygı ve anlayış içeren bir kültür merkezi durumunda bulunduğunu söyledi.

Güler, Beyoğlu'nun, yaşatılması ve geleceğe taşınması gereken çok güzel eserlere sahip olduğunu dile getirerek, bu eserlerin ayağa kaldırılması halinde İstanbul'un bir dünya şehri olarak daha yükseğe çıkacağını kaydetti.

Beyoğlu'nun, 2010 Avrupa Kültür Başkenti olmaya aday İstanbul'da buna en hazır ilçe olması gerektiğine işaret eden Güler, Beyoğlu'nun hazır olmamasının İstanbul'un da hazır olmaması anlamına geldiğini söyledi.

Bugünkü iftar yemeğinde çok farklı kesimlerden insanların bir araya geldiğine dikkati çeken Güler, ''Farklı din, dil ve anlayış mensubu olsak da ortak kimliğimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimliğidir. Müşterek hedeflerimiz ve bizi birbirimize bağlayan birçok değer var. Aynı devletin mensupları olarak devletimizi daha da güçlendirmek ve ileriye taşımak için hep birlikte gayret içindeyiz'' şeklinde konuştu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan da Beyoğlu'nun çok kozmopolit bir yapısı olduğunu hatırlatarak, farklı kesimleri bir masa etrafında birleştirebildiklerini söyledi.

Farklı kesimlerin çok farklı beklentileri olduğuna işaret eden Demircan, ''Burada farklı farklı insanlar yemek yiyor. Vali, sanatçılar, ruhani liderler, konsoloslar, yazarlar, işadamları, basın mensupları, muhtarlar, Türkü, Rumu, Musevisi, Hristiyanı, Ermenisi, Doğulusu, Güneydoğulusu, Akdenizlisi, Karadenizlisi, Beyoğlu'nun özeti burada. Hepimiz bir araya gelmeyi başarıyoruz'' diye konuştu.

-''BAŞBAKAN'IN SAĞLIĞI YERİNDE''-

Konuşmaların ardından, iftar yemeğinin sponsoru olan iş adamı İzzet Bayraktar'a plaket veren AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, ''Herkes Başbakanımızın sağlık durumunu soruyor. Başbakan'ın sağlığı yerinde. Birazdan evine geçecek. Hepimiz ona dua ediyoruz, sizin de dua etmenizi istiyorum'' dedi.

İftar yemeğine, Musevi Cemaati Onursal Başkanı Bension Pinto, Türkiye Musevileri Hahambaşı İshak Haleva, Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Reisi ve Patrik Vekili Yusuf Çetin, Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ile Çiğdem Tunç, Tuğba Özay ve Atilla Atasoy'un da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Yemek, dua ile sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title