Haberler

Beyaz Melek'e Övgüler.

Amerika'nın En Köklü Film Festivallerinden 41.uluslararası Houston Film Festival'inde Beyaz Melek'in Amerika Prömiyeri Dün Gecce Gerçekleşti.

AMERİKA'NIN EN KÖKLÜ FİLM FESTİVALLERİNDEN 41.ULUSLARARASI HOUSTON FİLM FESTİVAL'İNDE BEYAZ MELEK'İN AMERİKA PRÖMİYERİ DÜN GECCE GERÇEKLEŞTİ.

Beyaz Melek'in Prömiyer'inde seyirci sayısı 250 kişiyi aşınca, festival yetkilileri, filmi 250 kişilik salondan 750 kişilik salona taşıdı. Salonu dolduran Amerikalı ve Türk izleyiciler filmin sonunda gözyaşlarını tutamadılar.

Gösteriminden sonra festival başkanı Hunter Todd yaptığı konuşmada 'Beyaz Melek'in festivalimizde olması Houston için bir tarihtir. 41 senelik festival tarihimizde ilk kez, bir Türk filmi yarışıyor. Seyircinin en çok ilgi gösterdiği film şu anda Beyaz Melek'tir' dedi.

İlk gösterimin sonunda Amerikalılar tarafından ayakta alkışlanan filmin yönetmeni Mahsun Kırmızıgül ve oyuncu Fadik Sevin Atasoy'un mutlulukları görülmeye değerdi.

41. si gerçekleşen Houston Film Festivali'ne farklı kategorilerde binlerce film başvurdu. Beyaz Melek'in de yarışacağı uzun metraj kategorisine 450 film başvurdu.

Festival komitesi 450 Film arasından 52 film seçti. Seçilen 52 filmin içinden jürinin değerlendirmesi sonucunda Beyaz Melek ilk beşe kaldı. Amerika'da Türkiye'yi temsil eden Beyaz Melek, festivalde yabancı film dalında favori olarak gösteriliyor.

19 Nisan Cumartesi akşamı ödül törenine katılacak olan Mahsun Kırmzıgül ve Fadik Sevin Atasoy 'Filmimiz Amerika'da çok büyük bir ilgi görüyor. Özellikle Houston'da bu büyük ilginin Altın Remi ile ödüllendirilmesi bizi ve bu filme inanan insanları çok mutlu edecektir' dediler.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title