Haberler

    Berlin'e Kırmızı Kuşatma

    ALMANYA'da 69'uncu kez kapılarını açan Berlin Film Festivali'nde yıldızların kırmızı halıdan geçişini canlı izlemek için isteyen binlerce kişi, Berliner Palast'a hücum etti.

    ALMANYA'da 69'uncu kez kapılarını açan Berlin Film Festivali'nde yıldızların kırmızı halıdan geçişini canlı izlemek için isteyen binlerce kişi, Berliner Palast'a hücum etti. Kırmızı halının önünde limuzinden inen yıldızlar, kalabalığın çığlık sesleri, alkışlar ve fotoğrafçıların flaş yağmuru arasında birbirinden güzel kıyafetleriyle poz verdi.

    DUVAR YIKILDIĞINDA DA BURADADAYDIM

    Hollywood yıldızı Andie MacDowell, fırfırlı siyah kıyafetiyle en dikkat çeken isimler arasındaydı. MacDowell, Film Akademisi Başkanı İris Berben ve oyuncu Heike Makatsch'la birlikte objektifleri uzun süre rehin aldı. MacDowell, "Berlin Duvarı yıkıldığında da buradaydım. Berlin'i gezip tozacağım" dedi.

    AKIN VE KEKİLLİ KIRMIZI HALIDA

    Berlinale'de en heyecanla beklenen yönetmen ise Fatih Akın'dı. 2007'de Duvara Karşı filmiyle Altın Ayı'yı kazanan Fatih Akın, bu sefer 1970'li yıllarda Hamburglu seri katil Fritz Honka'yı anlatan Der Goldene Handschuh (Altın Eldiven) filmiyle Altın Ayı için yarışacak. Akın, kırmızı halıda uzun süre objektiflerin karşısında kaldı. Akın'ı kırmızı halıda Festivale son kez başkanlık yapacak olan Dieter Kosslick karşıladı. Duvara Karşı filmindeki oyunculuğuyla yıldızı parlayan Sibel Kekilli de festivale üstü şeffaf, altı geniş, siyah şık bir kıyafetle geldi.

    DÜNYA OLDUKÇA BENCİLLEŞTİ

    Galaya Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, oyuncu hayat arkadaşı Natalia Wörner ile birlikte geldi. Bu yıl "Özel de siyasi" başlığıyla düzenlenen festivalin açılışında konuşan Uluslararası Jüri Başkanı Fransız yıldız Juliette Binoche, yarışmadaki 17 filmin 7'sini kadınların yönettiğini hatırlatarak, "Bu ileriye doğru iyi bir adımdır. Berlinale insani olmalı. İnsani olursa, siyasi de olur. Dünya oldukça bencilleşti" dedi. 17 Şubat tarihine kadar sürecek olan Berlinale'de 74 ülkeden 400 civarında film gösterilecek. Türkiye'den ise Kız Kardeşler filmi Altın Ayı için yarışacak.

    EN BÜYÜK HAYALİMİ YAPAMADAN AYRILIYORUM

    Berlinale'ye son kez başkanlık yapan Dieter Kosslick, "18 yıldır en büyük hayalim, Brandenburg Kapısı'na beyaz perde çekmekti. Bu olmadı. Ama bunun dışında her şey gerçekleşti. Önemli olan insanlara sinemayı sevdirmekti" dedi.

    Amerikan dizisi Homeland ile tanınan Numan Acar da kırmızı halının Türkiye kökenli Alman yıldızları arasındaydı.

    Geçen yıl Almanya'da sinema seyirci sayısı yüzde 14 düştü ve 105.4 milyon seyirciye geriledi. 1992 yılından beri sinemalar en az bileti 2018'de sattı. Seyirci sayısının düşmesi Berlinale'deki biletlere de yansıdı. Bilet fiyatları 1 Euro artarak 13 Euro'ya çıktı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Film Festivali Almanya Berlin Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title