Haberler

Berlin Büyükelçilik Binasının Sembolik Temel Atma Töreni Yapıldı

Almanya'nın başkenti Berlin'de, inşasına başlanan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik Binası için sembolik temel atma töreni düzenlendi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de, inşasına başlanan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik Binası için sembolik temel atma töreni düzenlendi. Törene, Türkiye'nin Almanya Büyükelçisi Ahmet Acet, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

17 ayda tamamlanması düşünülen büyükelçilik binası 15. 600 metrekare alan üzerine kurulacak. Yeni Büyükelçilik binası 1918–1945 yılları arasında faaliyette bulunun eski Büyükelçilik binamızın olduğu alan üzerine inşa ediliyor. Törende konuşma yapan Büyükelçi Ahmat Acet, Almaya'da yaşayan Türkler'e ve Türkiye'ye yeni bir Büyükelçilik binası inşa etmek istediklerini söyledi. Acet "Her şeyden önce buradaki Türklerin ihtiyaçlarını karşılayacak ve Türkiye'ye yakışan Kançılarya binasının temelini attık. Bu bina bitince artık otel köşelerinden ve konferans salonu aramaktan kurtulacağız. Buradaki derneklerimiz, vatandaşlarımız, binanın içerisine büyük bir hoşnutlukla ayak basacaklar. Böylesine medeni ve güzel bir bina yapıyoruz. İki bin kişilik salonumuz olacak. 29 Ekim gibi özel günlerde rahat rahat konuklarımızı ağırlayabileceğiz. Devlet büyükleri geldiği zaman onları rahatlıkla ağırlayabileceğiz" diye konuştu.

Devasa boyutlarda bir binanın olacağının altını çizen Acet, bunun sadece bugünün değil geleceğin de Büyükelçilik binası olacağını belirtti. Acet, 2012 yılında hizmete girecek yeni Büyükelçilik binamızın 2112 yılında da hizmet verebilecek kapasitede olduğunu vurguladı. Yeni Büyükelçilik binası bittiğinde Türkiye Cumhuriyetinin en büyük Büyükelçilik binası olacak.

Konuşmalardan sonra Büyükelçi Ahmet Acet, Alman geleneklerine uygun olarak aralarında Hürriyet Gazetesinin de bulunduğu birkaç gazete, bir miktar bozuk parayı bakır kabın içerisine koyup binanın temeline yerleştirdi. Acet, daha sonra üzeri kapatılan beton kalıba 3 kez çekiçle vurdu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title