Haberler

Berlin: Berlin Karnavalı'na Dünya Kupası Damgasını Vurdu

Berlin Kültürler Karnavalı'na, 2006 Dünya Kupası damgasını vurdu.

Berlin Kültürler Karnavalı'na, 2006 Dünya Kupası damgasını vurdu.

Almanya'nın başkenti Berlin'de bu yıl 11.'si düzenlenen Berlin Kültürler Karnavalı'nı 1 milyondan fazla kişi izledi. Başta Hollanda, Belçika, İngiltere, Finlandiya olmak üzere 180 ülke vatandaşının katıldığı karnaval, Almanya'nın dört bir yanından da ziyaretçi akınına uğradı. Dünya Kupası'na katılan ülkelerin gövde gösterisine dönüşen karnavalda, 70 ülkenin dans ve müzikleri eşliğinde devam eden ve yaklaşık 10 saat süren geçit töreni izleyicileri coşturdu. Karnaval geçidine, 103 ayrı grup ve rengarenk 70 geçit kamyonu katıldı. Yaklaşık yarım milyon yabancının yaşadığı Berlin'de, "Berlin dost ve renkli yüzünü gösteriyor" sloganıyla gerçekleştirilen karnavalda, Berlin'in Almanya'nın en fazla yabancı yaşayan kentleri arasında yer aldığının sık sık duyurulması dikkat çekti. Katılımcılar, muhtelif yerlerde kurulan sahnelerde sabaha kadar çalan müzik eşliğinde dans ederken, sihirbazlar ve akrobatlarsa çocukların gönlünü fethetti.

50 yaşındaki Ilona Meier, karnavalın Almanya'nın farklı kültürlere açık bir ülke olduğunun bir işareti olduğunu belirterek, "Dünya Kupası öncesi düzenlenen bu karnaval, Almanya'nın diğer ülkelere gösterdiği dost yüzüdür. Karnaval dünyaya açık olan yüz anlamına gelir. Dünya Kupası'nda yarışacak olan özellikle İngiltere, Brezilya, Polonya gibi ülkeler burada gövde gösterisi de yaptı" dedi. Karnavalı 'büyüleyici' bulduğunu ifade eden Brezilyalı 23 yaşındaki Jean Costa, "Karnaval benim için büyük bir parti. Ateş, gösteriler, her şey olağanüstü. Son derece iyi eğleniyorum. Brezilya'dan Dünya Kupası için geldim. Brezilya, Almanya'da olağanüstü bir oyun sergileyecek" şeklinde konuştu.

45 yaşındaki Ilya Petrowski, karnavalı çok eğlenceli bulduğunu belirterek, "Ben Hırvat'ım. Hırvatistan ayın 13'ünde Brezilya ile karşılaşacak. Brezilya güçlü bir takım. Ülkemi desteklemek ve güç vermek için Almanya'ya geldim. Dünya Kupası öncesi bu oldukça önemli bir etkinlik. Umarım ülkelerin ve farklı ulusların anlaşmasında bu karnaval bir öncülük yapmış olur" diye konuştu. Ayten Hühnerauge de, karnavala tesadüfen geldiğini belirterek, "Bu karnaval Berlin gibi bir metropol için çok önemli. Berlin'in bu çok kültürlü yüzünün böylesi etkinliklerle açığa vurulması gerekir" ifadelerini kullandı. Karnaval için Köln'den gelen Christine Lierbach ise, her şeyin mükemmel olduğunu ve Köln'den sadece karnavalı izlemek için geldiğini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title