Haberler

Belediyelere "Bisiklet Yolu" Desteği

Boğaziçi Köprüsü'nü Bisikletiyle Geçen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Şehirlerine "Bisiklet Yolu" Yapan Belediyelere Destek Vereceğini Söyledi.

Boğaziçi Köprüsü'nü bisikletiyle geçen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, şehirlerine "bisiklet yolu" yapan belediyelere destek vereceğini söyledi.

Taksim Gezi Parkı'nda sabah saatlerinde yüzlerce bisikletli vatandaş ile bir araya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, kask, eldiven ve korumalıklarını taktıktan sonra bisikletiyle yola çıktı. Bisikletliler Derneği öncülüğünde, sivil toplum örgütleri işbirliği ile Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında, "Küresel ısınmaya karşı kısa ulaşımda siz de bisikleti seçin" sloganıyla düzenlenen etkinlikte Şişli Cumhuriyet Caddesi, Balmumcu Bulvarı ve Sait Çiftçi güzergahında seyreden Bakan Eroğlu, yol kenarında otobüs bekleyen vatandaşlara da el sallayarak selam verdi. Bisikletli grubun en önünde ilerleyen Eroğlu'nun performansı dikkat çekerken, geride kalanların bakana yetişmek için ciddi bir şekilde efor sarf ettikleri gözlendi. Bisikletliler, seyir halinde iken "Bisiklet Yolları İstiyoruz" şeklinde sloganlar attı. Bisiklet konvoyunu Eroğlu'nun makam otomobili ve bir ambulans sürekli takip etti. Avrupa'dan Asya kıtasına bisikletle geçen Eroğlu, Harem'e kadar gidecek vatandaşlara başka programları olduğu için veda etti.

Burada bir konuşma yapan Eroğlu, bisiklet yolu yapan belediyelere bakanlık olarak destek vereceğini, iyi proje hazırlayanlara da önümüzdeki yıl ödül takdim edeceklerini söyledi. Eroğlu, "Buradan bir müjde vermek istiyorum. Bugünden itibaren şehirlerinde bisiklet yolu yapacak belediyelere biz Çevre Bakanlığı olarak destek vereceğiz. Buradan bu sözü veriyorum. Belediye başkanlarımızı bu konuyla ilgili ayrıca da bilgilendireceğim. Avrupa'daki gibi insanların bisikletleriyle gezebildiği rahat alanları oluşturmamız lazım. Bir dahaki yıl düzenlenecek Dünya Çevre Haftası etkiliklerinde çok iyi bisiklet yolu yapan belediyelerden ilk üçe girenleri mükafatlandıracağım. Bu benim için çok önemli. Hem insan sağlığı hem de çevre sağlığı için bisiklete daha fazla önem vermeliyiz" dedi.

Boğaziçi Köprüsü gişelerinde bisikletinden inen Eroğlu, Küçükçekmece'de bir programa katılmak üzere makam otomobiline binerek ayrıldı.

(CİN-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title