Haberler

Belediye'den Su Sayaçlarını Don Olaylarına Karşı Koruyun Uyarısı

Uşak Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Muhtemel Don Olaylarına Karşı Tedbirli Olunması, Vatandaşların Sayaçlarını, Tesisatlarını Koruma Altına Almaları ve Güneş Enerji Depolarını Boşaltmaları Konusunda Uyardı.

Uşak Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü muhtemel don olaylarına karşı tedbirli olunması, vatandaşların sayaçlarını, tesisatlarını koruma altına almaları ve güneş enerji depolarını boşaltmaları konusunda uyardı.

Don olayları nedeniyle su sayaçlarının zarar görebileceği, sayaçlarda patlamaların meydana gelebileceği, bu tür olumsuzlukların yaşanmaması için vatandaşların açıkta bulunan su sayaçlarını sandık veya ahşap kutular marifetiyle korumaları gerektiği hatırlatıldı. Yetkililer, özellikle kuzey rüzgarlarının hakim olduğu yerleşim alanlarında açıkta bulunan su sayaçlarının bir sandık içerisinde korunması konusunda vatandaşları uyardı. Sayaçların bez ile de sarılarak soğutan korunabileceği bildirilirken su sayaçlarının açıkta bırakılmaması gerektiği, aynı şekilde açıkta bulunan su borularının da bez veya izolasyon malzemeleriyle soğuk havadan yalıtılması gerektiği bildirdi.

Abonelerin donan sayaçlara ise kesinlikle sıcak su dökmemesi, ateşle ısıtmaması, çekiç ve benzeri araçlarla vurmaması önemle hatırlatan belediye yetkilileri zarar gören veya donan su sayaçların aboneler tarafından yenilenecek ve yeni alınacak sayaçların Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri tarafından takılacağını söyledi. Vatandaşların sayaç arızalarını, "Alo 185 Su ve Kanal Arıza" telefonuna bildirebilecekleri kaydedildi.

(KY-Mİ-

(KY-Mİ-)

30.12.2007 16:25 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title