Haberler

Belçika'nın Türk Köyünde Yine Karnaval Heyecanı Vardı

Belçika'da Türk Köyü Olarak Anılan Faymonville'de Her Yıl Yapılan Türk Karnavalında Bu Yıl İlgi Çok Daha Büyük Oldu. Karnavala Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Fuat Tanlay ve Brüksel Başkonsolosu Mehmet Özyıldız da Katıldı.

Belçika'da Türk köyü olarak anılan Faymonville'de her yıl yapılan Türk karnavalında bu yıl ilgi çok daha büyük oldu. Karnavala Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Fuat Tanlay ve Brüksel Başkonsolosu Mehmet Özyıldız da katıldı.

Belçika'da Türkçe yayınlanan haber sitesi Binfikir'in haberine göre, Belçika'nın Valon Bölgesi'nde Faymonville'in geleneksel karnavalı bu yıl da 19-20 Şubat tarihlerinde yapılan etkinliklerle gerçekleştirildi. Faymonville sakinleri her yıl olduğu gibi bu yıl da karnavala, mehter takımı ve at üstünde Türk bayrağı taşıyan erkelerle katıldı.

Faymonville köyünde Türk bayrağını simge olarak kullanılıyor, "Turkenblut" (Türk kanı) adında bir likör üretiliyor, gençlerinin derneklerine "Genç Birleşmiş Türkler" adını veriliyor, Atatürk'e büyük saygı duyuluyor ve ay-yıldızlı formasıyla "Turkania" isimli bir futbol takımı bulunuyor.

TÜRKİYE'DEN EVLENME TEKLİFLERİ GELİYOR

Köyün şu an kütüphane olarak kullanılan eski belediye binasında çok sayıda Türk Bayrağı, Atatürk posteri, Türkiye'den ve Belçikalı Türklerden gelen hediyeler ve eski flamalar bulunuyor.

Köyle ilgili Türk medyasında çıkan haberler ve televizyon programlarından sonra Türkiye'den yüzlerce mektup gelen Faymonville sakinlerine çoğunlukla "evlenme teklifi" yapıldığı kaydedildi.

KÖYÜN TARİHİ HAKKINDA FARKLI RİVAYETLER VAR

Faymonville köyüne neden Türk köyü dendiği konusunda ise farklı iddialar bulunuyor. Bir iddiaya göre 17'nci ve 18'nci yüzyılda Türk işgalinden zarar gören bölgelere yardım amacıyla para toplanırken Faymonville sakinleri para vermeyi reddetmiş. Bu nedenle "Barbar Türklerin dostu ve Hristiyan toplumunun düşmanı" olarak anılmış.

Köyün tanıtım belgelerine göre ise 716 yılında Faymonville köylüleri Haçlı seferlerine katılmayı reddettikleri için tarafsız kalmalarının bedelini "Türk" damgası yiyerek ödemiş.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title