Haberler

Mersin'de Bel Fıtığı Ameliyatı Oldu, 2 Saat Sonra Ayağa Kalktı

Güncelleme:

Mersin'in Tarsus ilçesinde kamera ile kapalı bel fıtığı ameliyatı olan hasta 2 saat sonra yürüdü, aynı günde evine gitti.

Mersin'in Tarsus ilçesinde kamera ile kapalı bel fıtığı ameliyatı olan hasta 2 saat sonra yürüdü, aynı günde evine gitti.

Evli ve 3 çocuk annesi Bayhan Üvek, 3 ay önce ayağında ağrı ve damarlarda çekilme şikayetiyle farklı hastanelerde muayene oldu. Fizik tedaviyle iyileşmeye çalışan Üvek sonuç alamayınca Medical Park Tarsus Hastanesi'ne Beyin ve Sinir Cerrahi Polikliniğine başvurdu. Bayhan Üvek'i muayene eden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hakan Bahçeci, kapalı/kamera ile bel fıtığı cerrahisi (Tam Endoskopik Lomber Disk) yöntemini önerdi.

Op. Dr. Bahçeci'nin önerisini onaylayan Üvek, 5 milimetrelik kesiden full endoskopik yöntemle uygulanan teknikle ameliyat oldu. Operasyondan yaklaşık 2 saat sonra Op. Dr. Bahçeci gözetiminde yürümeye başlayan Bayhan Üvek, aynı gün hastaneden taburcu edildi. Bayhan Üvek, "Ameliyattan çok korkuyordum. Ama bu yöntemin konforlu olduğunu öğrenince operasyona razı oldum. Şimdi çok iyiyim. Rahatlıkla yürüyorum, ağrım da yok" dedi.

Op. Dr. Hakan Bahçeci ise teknikle ilgili bilgi verirken "Bu yöntem hastaya büyük konfor sağlıyor. Ayrıca operasyondan sonra vücutta kalan iz yok denecek kadar küçük. Yani hasta hem daha rahat bir ameliyat geçiriyor, hem de estetik olarak sıkıntı yaşamıyor. Hasta, uygulamadan kısa süre sonra günlük yaşantısına dönüyor. Bu teknik Çukurova bölgesindeki illerde nadir olarak uygulanıyor" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bel Fıtığı Tarsus Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title