Haberler

Bedelli Askerliğe Genç Kızdan Tepki

Hak ve Eşitlik Partisi'nin bedelli askerliğe karşı düzenlediği imza kampanyasına lise öğrencisi Bozok, damga vurdu.

Hak ve Eşitlik Partisi'nin bedelli askerliğe karşı düzenlediği imza kampanyasına lise öğrencisi Merve Bozok, damga vurdu. Bozok, "Erkekler yapmayacaksa biz yaparız, bedelli askerliğe filan da hiç gerek yok" dedi.

HEPAR Balıkesir İl Başkanlığı bugün Yeşilli Meydanı'nda bedelli askerlik yasasına karşı imza kampanyası düzenledi. Partililer imza topladıkları yere "Askerlik parayla değil, vatan sevgisiyle yapılır", "Askerlik vicdani red meselesi değil vatan borcudur", "Vicdani red ve bedelli askerliğe hayır diyoruz" şeklinde pankartlar astı. Kampanyaya genç yaşlı, kadın-erkek çok sayıda vatandaşın imzasıyla destek verdiği gözlendi.

Kampanyaya destek veren lise öğrencisi Merve Bozok da ilginç açıklamalarda bulundu. Genç kız, "Vatanıma her zaman sahip çıkıyorum. İmza kampanyasına da destek veriyorum. Bedelli askerliğin de başlamadan sona erdirilmesini istiyorum. Erkekler yapmayacaksa biz yaparız, bedelli askerliğe filan da hiç gerek yok" dedi.

Hak ve Eşitlik Partisi İl Başkanı Mehmet Cemal Kökener ise, "Bedelli askerlik yasası toplum vicdanında kabul görmedi. Paran varsa mantığı hiçbir insan vicdanında kabul görmeyecek bir mantıktır. İmzalayanlar sağolsun, imzalayanlar adına da 'vatan sağolsun' diyoruz. Ama bir anne oğlunun tabutuna sarılıp, 'kusura bakma oğlum 30 bin liramız yoktu' derse o vatan sağolmaz' dedi. Kökener, topladıkları çok sayıda imzayı genel merkeze ileteceklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title