Haberler

BBP'li Özbaş'ın Acı Günü

16. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili ve BBP Genel Başkan Yardımcısı Edip Özbaş'ın Babası Mehmet Yusuf Özbaş, Geçirdiği Rahatsızlık Sonucu Vefat Etti.

16. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili ve BBP Genel Başkan Yardımcısı Edip Özbaş'ın babası Mehmet Yusuf Özbaş, geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat etti.

Evinde vefat eden Özbaş için bugün Ulu Camii'nde tören düzenlendi. Özbaş'ın cenazesi, öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şeyh Adil Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine, Sivas'tan bağımsız milletvekili seçilen eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, bazı siyasi partilerin yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Cenazede oldukça bitkin olduğu gözlenen Edip Özbaş, daha sonra taziyeleri kabul etti.

1919'da Kahramanmaraş'ta doğan evli ve 3 çocuk babası Mehmet Yusuf Özbaş, siyasi hayatı dışında uzun bir süre Kahramanmaraş bölgesinin tarihi ve kültürel yönüyle ilgili araştırmalarda bulunarak eserler yayımladı. Özbaş, Yürükselim Mahallesi'ndeki evinin alt katını müze haline getirmiş ve bir Kurtuluş Müzesi kurulması için yoğun çaba sarf etmişti.

(ACB-MT-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title