Haberler

Baykal: "Türkiye Kur Kıskacına Girmiştir"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'de Enflasyonun Ne Olacağına Artık Kurun Karar Vermeye Başladığını İfade Ederek, 'Türkiye, Bir Anlamda Enflasyon ile Cari Açık Arasında Kur Kıskacına Girmiştir' Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'de enflasyonun ne olacağına artık kurun karar vermeye başladığını ifade ederek, ''Türkiye, bir anlamda enflasyon ile cari açık arasında kur kıskacına girmiştir'' dedi.

Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, iktidarın 4 yıllık ekonomi politikalarını değerlendirdi; eleştirilerde bulundu.

Enflasyonla mücadele programının izlenen politikaya bağlı olmaktan çıktığını ve kura bağlı bir hale gelmeye başladığını ifade eden Baykal, ''Türkiye'de enflasyonun ne olacağına artık kur karar veriyor. Para ve maliye politikası değil, yatırım politikası değil, gelirler politikası değil; kur politikası karar veriyor'' dedi.

Enflasyonla mücadelede bu noktadan daha ileriye ancak kur düşürülerek gidilebileceğini; kuru düşürmenin de çok ciddi riski bulunduğunu ifade eden Baykal, kuru düşürmenin ithalatı patlatmaya ve cari açığı artırmaya neden olacağını kaydetti. Baykal, ''Türkiye, bir anlamda enflasyon ile cari açık arasında kur kıskacına girmiştir'' dedi.

İzlenen politikanın artık tıkandığını ifade eden Baykal, ''Bu tablo, Türkiye'de önümüzdeki dönemde kendini çok ciddi şekilde hissettirecektir'' diyerek, ilan ettikleri enflasyon hedefini tutturamayan Maliye ile Merkez Bankası açısından çok ciddi sonuçları olması gerektiğini belirtti.

Baykal, YSK'nın 2007 yılında yapılacak genel seçimler için seçmen kütüklerini 25 Aralık 2006 ile 1 Mart 2007 tarihleri arasında askıya çıkaracağını ifade ederek, vatandaşlardan, seçmen kütüklerini kontrol etmelerini istedi. Baykal, 2007 yılı seçimlerine giden yolda kritik düğmeye basıldığını belirterek, en temel vatandaşlık ve demokrasi görevinin, oy kullanma hakkının güvence altında bulunduğunu tespit etmek olduğunu söyledi.

Baykal, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ''kapkaç ve vur kaç'' seçimi olamayacağını vurgulayarak, seçimin, toplumun dikkatinden kaçırarak yapma anlayışının, en temel yanlış olduğunu ifade etti. Baykal, ''Aday arayışı yok. Mekanizma işleyecek, birisi karar alacak ve ilan edecek. Niçin o karar saklanıyor?'' diye sordu.

Kamuoyu araştırmalarına göre, AK Parti tabanının bile bu adaylığa sıcak bakmadığını savunan Baykal, şöyle devam etti:

''Millete git, seçilebilirsen, al. Böyle yaparsan, sesimi çıkarmamayı taahhüt ediyorum. Yanlış olduğunu bildiğim halde, millete saygımdan dolayı, millet istediği için sesimi çıkarmam. 'Gitmem, burada çoğunluk var'. Olmaz, bu gerçeği yansıtmaz.''

AB ile ilişkilere de yer verdiği konuşmasında Baykal, ''Son krizde, sorun gerçekten Kıbrıs krizi mi? Limanları, havaalanlarını açsak, AB'ye tam üye olacak mıyız?'' sorusunu yöneltti.

Bu hükümet döneminde AB politikasının, tavizler verilerek çıkmaza sokulduğunu savunan Baykal, ''Türkiye'nin önünde kimse duramaz, yeter ki biz yanlış yapmayalım. Laik, demokratik Cumhuriyete, Atatürk'e sahip çıkalım. Bize devredilen mirasın değerini bilelim'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title