Haberler

Bayat Ovası'nda 250 bin dönüm tarım arazisini kuraklık vurdu

Güncelleme:

Türkiye'de tarımsal üretimin öncü kentlerinden Çorum'da kuraklık etkili oluyor.

Türkiye'de tarımsal üretimin öncü kentlerinden Çorum'da kuraklık etkili oluyor. Bayat Ovası'ndaki kuraklığın etkilediği tarım arazilerinde verim oranı yüzde 20 seviyelerine düştü.

Geçen yıl en az yağış alan illerin başında gelen Çorum'da yaşanan tarımsal kuraklık, ekili arazileri olumsuz etkilemeye başladı. 390 bin dönüm araziden oluşan Bayat Ovası'nın 250 bin dönümlük kısmında kuraklık yaşanırken arazilerde verim oranı da düştü. Tarımsal faaliyetler kırmızı alarm vermeye başlarken, kuraklıktan etkilenen arazilerin yüzde 80'i ise kurudu. Ekonomiye tarımsal üretimde yıllık 4 milyar TL'lik katkı sunan ilde, kuraklık çiftçileri kara kara düşünmeye başladı.

"250 BİN DÖNÜM ARAZİDE KURAKLIK YAŞIYORUZ"

Yaşanan durum ile ilgili İHA muhabirine bilgiler veren Bayat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yıldırım, 250 bin dönüm arazinde verim oranının şu anda yüzde 20 seviyesinde olduğunu, geriye kalan yüzde 80'lik bölümün ise kuruduğuna dikkat çekti.

Yıldırım, bu konuda destek beklediklerini de kaydetti.

(Muhammed Muttalip Yalçın - Bilal Arıcı/ İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Çorum Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title