Haberler

Batman Çayına Akan Atık Su Açıklaması

Güncelleme:

Batman Çayına lağım suyu aktığı şeklindeki haberlere açıklık getiren Belediye BASKİ Müdürlüğü, suyun yağmur atık suyu olduğunu belirtti.

Batman Çayındaki kirlilik hakkında BASKİ Müdürlüğü açıklık getirdi

Geçtiğimiz günlerde bazı yerel gazetelerde yayınlanan "Batman Çayı'na kanalizasyon suyu akıtılmasına tepki " haberleri ile ilgili Batman Belediyesi Baski Müdürlüğü konuya açıklık getirdi.

Haber'e konu olan kanalizasyon şebekesi değil kentin yağmur suyu şebekesi olduğunu belirten Belediye Baski Müdürü Bedirhan Güneş Batman atık su arıtma tesisinde hala günlük 55. bin, metre küp suyun arıtıldığını belirterek habere konu olan kirliliğe de açıklık getirdi.

Yapılan haber ve yorumlarda kentin tüm atık sularının aratılmadan deşarj ediliyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten BASKİ Müdürü Güneş, "mevcut arıtma tesisimiz tam kapasite ile çalışıyor. Mevcut arıtmanın Biyolojik arıtma tesisine dönüştürülmesi için hazırladığımız mastır projede 4 yıldır Bakanlar kurulunun onayını bekliyor. Yağmur suyu şebekesinden deşarj olan kanalizasyon suyu miktarı Belde mahallesinin sadece bir bölümüne aittir" dedi.

BASKİ müdürü Güneş, Karayolları Diyarbakır Bölge müdürlüğü tarafından eski devlet hastanesi kavşağında yapılan köprülü kavşak esnasında Belde mahallesindeki yerleşim alanlarının bir bölümüne ait hattın ana kolektörle bağlantısı kesilmiştir ve mecburi olarak yağmur suyu şebekesi ile bağlantısı yapılmıştır. Yağmur suyu şebekesinden deşarj edilen suyun tümü kanalizasyon suyu değildir. Bu sorunu çözmek için 1200 lük 7 bin metre uzunluğunda bir yeni kanalizasyon hattı ile ilgili projelendirme çalışmasının tamamlanış ve en kısa sürede ihale edilerek sorunun çözülecektir "dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title