Haberler

Batman: Batman'da Sel Felaketi

Sağanak Yağış Güneydoğu Bölgesi'nde Etkisini Sürdürürken, Diyarbakır'dan Sonra Şimdi de Batman'da Sel Meydana Geldi. Kent Merkezindeki 11 Mahalle Sel Sularının Altında Kalırken, Çok Sayıda Evin Yıkıldığı Bildirildi.

Sağanak yağış Güneydoğu Bölgesi'nde etkisini sürdürürken, Diyarbakır'dan sonra şimdi de Batman'da sel meydana geldi. Kent merkezindeki 11 mahalle sel sularının altında kalırken, çok sayıda evin yıkıldığı bildirildi.

Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış İluh Deresi'ni taşırdı. 11 mahalleden geçen İluh Deresi suyunun sele dönüşmesi sonucu Çallıtepe, Gültepe, Petrol, Bayındır, Yavuz Selim, Akyürek, Petrolkent, Karşıyaka, Seyitler, Çay, 19 Mayıs mahallelerini sular altında bıraktı. Su seviyesinin yüksek olmasından dolayı kurtarma ekipleri selde mahsur kalan mahallelere giremiyor. Çallıtepe mahallesinde ise çok sayıda evin sel suları sebebiyle yıkıldığı öğrenilirken, yıkılan evlerde canlıların yaşayıp yaşamadığı öğrenilemedi.

Sel dolayısıyla Batman'a giriş çıkış yolları kapanırken, polis ve asker teyakkuza geçti. Polis panzerlerinin, sel suları altında kalan mahallere ulaşmak için büyük çaba harcadığı bildirildi. Batman Valiliği kriz masası oluştururken, sel sularını önceden tahmin eden vatandaşlar ise evlerini boşalttı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title