Haberler

Başsavcı Kaynak'a Veda Töreni

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesiyle Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Merzifon Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak için veda töreni düzenlendi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesiyle Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Merzifon Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak için veda töreni düzenlendi.

Merzifon Adliyesi'nde düzenlenen törene Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, Cumhuriyet Savcıları Gökhan Aydoğan, Ferhat Yücel, Hakim Hakan Bakım ve Şerife Özbekli ile adliye çalışanları katıldı.

Kaynak, burada yaptığı konuşmada, Merzifon'daki 2 yıllık görev süresinin sona erdiğini, hizmet nöbetine Gümüşhane'de devam edeceğini söyledi.

İlçedeki görev süresi içinde ciddi soruşturma ve yargılamaların yapıldığını anımsatan Kaynak, "Makamlar ve mevkiler gelip geçicidir. Önemli olan ardımızda bıraktığımız izlenimlerdir. Hedefimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne hizmet etmektir. Merzifon halkımıza görev süremiz boyunca hizmet ettik. Bundan sonraki süreçte de Gümüşhane ilimizde mevcut görevimi yapmaya devam edeceğim." diye konuştu.

Görev süresince terör ve önemli soruşturmalara bakan savcılarla sürekli istişare içinde olduklarına vurgu yapan Kaynak, şöyle devam etti:

"Allah'a şükürler olsun ki, herhangi bir sıkıntı yaşamadan çok güzel bir çalışma ortamı içerisinde çalıştık. Merzifon'da adli olarak çok güzel bir ekip yakaladık. Adliyelerin başarısı ekip çalışmaları neticesinde ortaya çıkar. Özellikle OHAL döneminde gerek FETÖ gerekse organize suç örgütleriyle mücadelede adaletin tecelli etmesi adına ortaya koyduğumuz objektif kriterlerimizle soruşturmalarımızı yürüttük. Olabildiğince adil bir süreci idare ettiğimize inanıyorum. Vicdanımız rahat."

Kaymakam Gürkan Demirkale de, başarılı çalışmalarından dolayı Kaynak'a teşekkür ederek, yeni görev yerinde başarı diledi.

Kaynak, daha sonra ilçede görev yapan gazeteci ve adliye personeliyle vedalaşarak, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Gümüşhane Merzifon Başsavcı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title