Haberler

Başkentte Kültür Sanat

Başkentte 28 Ekim'de başlayacak "Ankara Piyano Festivali" kapsamında dünyaca ünlü piyanist Arcadi Volodos Başkentli sanatseverlere ile buluşacak.

Başkentte 28 Ekim'de başlayacak "Ankara Piyano Festivali" kapsamında dünyaca ünlü piyanist Arcadi Volodos Başkentli sanatseverlere ile buluşacak.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Altus Kültür-Sanat tarafından düzenlenen festival, müzik otoritelerince "piyano dahisi" olarak anılan Volodos'un Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonundaki resitaliyle başlayacak.

Festival kapsamında Ankara'da her ay düzenlenecek etkinlikler ile kültürler arası paylaşımın, müziğin ve sanatın bağdaştırıcı rolünün desteklendiği bir platforma olanak sağlanması amaçlanıyor. Sanatçıların sahne performansları dışında okullarda atölye çalışmalarının yapılacağı festival, 19 Ocak'a kadar sürecek.

-Konser

Hüsnü Şellendirici ve Hakan Altun bu akşam, Serkan Kaya yarın akşam, Levent Yüksek 24 Ekim Cumartesi ve Serkan Balcı 28 Ekim'de Jolly Joker, grup Zakkum ise bu akşam If Performance Hall'de hayranları ile buluşacak.

Şef Fayçal Karoui yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası yarın akşam piyanist Gökhan Aybulus eşliğinde "Derin Müzik: Beethoven & Schoenberg" konseri ile sanatseverlere klasik müzik ziyafeti sunacak.

Birleşmiş Milletler Haftası kapsamında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası şef Ender Sakpınar yönetimindeki konserle bu akşam ve yarın akşam sanatsever ile buluşacak.

-Opera ve bale

Dünya Prömiyeri 2014-2015 sanat sezonunda Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) sanatçıları tarafından gerçekleştirilen, Shakespeare'in ünlü tiyatro oyunundan ilham alınarak hazırlanan, Gürcistan'ın en önemli bestecisi Revaz Gabichvadze'nin bestelediği Hamlet balesi, bu akşam Opera Sahnesinde başkentli sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Reji ve koreografisini Ankaralıların beğenerek izlediği Kont Dracula ve Amazonlar bale eserlerinden de tanınan Gürcü çift Nugzar ve Medeia Magalashvili'nin hazırladığı eserin kostüm tasarımı Sevtaç Demirer'e, dekor tasarımı ise Savaş Camgöz'e ait.

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'nin himayesinde gerçekleşen "15. Dünyada  İtalyan Dili Haftası" kapsamında İtalya Büyükelçiliği, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünün işbirliğiyle düzenlenen "Türk-İtalyan Bel Canto Gecesi" 24 Ekim Cumartesi Opera Sahnesi'nde Ankaralı sanatseverler ile buluşacak.

Haldun Özörten'in rejisiyle sahnelenecek konserin ilk bölümünde Orchestra Nova Amadeus Yaylı Dörtlüsü, ikinci bölümünde ise Florian Frannek'in şefliğinde Ankara Opera Orkestrası sahne alacak. Soprano Raffaella Battistini, mezzosoprano Sim Tokyürek, tenor Domenico Menini ve bariton Eralp Kıyıcı dünyaca ünlü İtalyan bestecilerin sevilen eserlerini seslendirecek.

Müzikli çocuk oyunu "Kalp Korosu"nun dünya prömiyeri 25 Ekim'de Leyla Gencer Sahnesi'nde, koreografisini Anna Vita'nın yaptığı modern dans gösterisi Cinderella 26 Ekim'de Opera Sahnesi'nde, müzikal komedi Kanlı Nigar 27 Ekim'de Leyla Gencer Sahnesi'nde, orkestra şefliğini Selman Ada'nın yaptığı iki perdelik "Ali Baba & 40" operası ise 28 Ekim'de Opera Sahnesi'nde sergilenecek.

-Tiyatro

Özcan Özer'in yazdığı, Hakan Çimenser'in yönettiği "Son Tango" ise bugün, yarın, 24 ve 25 Ekim'de Akün Sahnesi'nde, Şirin Aktemur'un yazdığı, Umut Toprak'ın yönettiği "Neşe, Dert, Aşk" bu akşam ve yarın Küçük Tiyatro'da, Gülşen Karakadıoğlu'nun yazdığı, Vacide Öksüzcü'nün yönettiği "Nehir" bu akşam, yarın ve 24 Ekim'de Altındağ Sahnesi'nde, Peter Turrini'nin yazdığı, Murat Çidamlı'nın yönettiği "Nihayet Bitti" bu akşam, yarın ve 24 Ekim'de İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde, Arthur Miller'in yazdığı, Orhan Burian'ın çevirdiği "Satıcının Ölümü" Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde bu akşam, yarın ve 24 Ekim'de, Necati Cumalı'nin yazdığı, Volkan Benli'nin yönettiği "Nalınlar" bu akşam, yarın ve 24, 25, 26, 27 ve 28 Ekim'de Altındağ Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Güner Sümer'in yazdığı, Olcay Poyraz'ın yönettiği "Hüzzam" bu akşam, yarın ve 24 Ekim'de Ziraat Sahnesi'nde, Anton Çehov'un yazdığı, Ataol Behramoğlu'nun çevirdiği "Vanya Dayı" 25 Ekim'de Büyük Tiyatro'da, Tufan Gündüz'ün yazdığı, Adnan Erbaş'ın yönettiği "Bir İnce Sızı Nisan 1915" 27 ve 28 Ekim'de Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde, Melih Cevdet Anday'ın yazdığı, Servet Aybar'ın yönettiği "Müfettişler" 27 ve 28 Ekim'de Küçük Tiyatro'da, Pedro Bloch'un yazdığı, Lütfi Ay ve Tarın Levendoğlu'nun çevirdiği, Yurdaer Okur'un yönettiği "Euridice'nin Elleri" 27-28 Ekim Oda Tiyatrosu'nda, Sait Faik Abasıyanık'ın yazdığı, Murat Çidamlı'nın yönettiği "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" 28 Ekim'de İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde, Jordi Galceran'ın yazdığı, Sinan Pekinton'un yönettiği "Grönholm Metodu" 27-28 Ekim'de Şinasi Sahnesi'nde, Yaşar Kemal'in yazdığı, Gürol Tonbul'un yönettiği "Teneke" 27 Ekim'de Büyük Tiyatro'da sanatseverler ile buluşacak.

Kaynak: AA / Yerel

Serkan Balcı Serkan Kaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title