Haberler

'Başkent'te Hayata Bağlanıyoruz' Projesi Tanıtımı

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı, Ankara'nın çok iyi hastanelere sahip olduğunu kaydederek, "8 tane uluslar arası akreditasyona sahip hastanemiz var."

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı, Ankara'nın çok iyi hastanelere sahip olduğunu kaydederek, "8 tane uluslar arası akreditasyona sahip hastanemiz var. Toplam hastane sayımız 71. Bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekir" dedi.

'Başkent'te Hayata Bağlanıyoruz' projesinin tanıtımı 'Akıllı Çocuk Dünyası' Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Ankara Kalkınma Ajansı'nın desteklediği proje ile kanserli hastaların hayattan kopmamalarını sağlayacak, 'Lösemili Çocuklar Köyü' yapılması planlanıyor.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada projenin iki önemli boyutunun olduğunu kaydederek, "Sağlık ve turizm boyutu var. Proje, kanserli çocuklarımızın daha iyi yaşam kalitelesine sahip olmaları, hayata daha iyi tutunabilmeleri için yeni bir açılım sağlayacak. Ankara'nın tanıtımına katkıda bulunulması, buraya Türkiye'nin çeşitli yerlerinden ve yurt dışından hastaların gelmesi ve tedavi görmeleri amaçlanıyor" şeklinde konuştu.

Ankara'nın çok iyi hastanelere sahip olduğunu kaydeden Balcı, "8 tane uluslar arası akreditasyona sahip hastanemiz var. Toplam hastane sayımız 71. Bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekir" dedi.

Lösev Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer ise, son on yılda kanser vakalarında patlama yaşandığını söyledi. Ezer, 2002 yılında kanser hastalığı konusunda Dünya Sağlık Örgütü bünyesinde bir araştırma yaptırdıklarını söyleyerek, Dünya Sağlık Örgütü araştırması sonucuna göre Türkiye'de 2020 yılına kadar kanser vakalarının yüzde 75 ila yüzde 100 arasında artacağını ifade etti. Ezer, kanser araştırmalarında bu kadar veri varken sigaraya 44 milyar TL harcandığına dikkat çekerek, "Sigara içmeyen biri olarak ben Sağlık Bakanı olsam, sigara satışını yarın yasaklarım. 44 milyar parayı sigaraya harcamak, bence bir Bakanın, Başbakanın, doktorun sorumluluk alanında yasaklamaya girer. Hiç kimse, 'insan hakkı' diyemez. Sigara insan hakkı değildir" şeklinde konuştu.

Ezer, kanser ile mücadelede daha etkin tedbirlerin alınması gerektiğine işaret etti. Kanserli çocuklara ve erişkinlere en iyi şekilde bakılması gerektiğinin altını çizen Ezer, "Parası olmayan kişilerin dünyanın en iyi merkezlerinde tedaviye ulaşma hakkı olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan hastalar, hasta yakınları, hasta çocuklar duygu ve düşüncelerini salondakilerle paylaştılar. Toplantı sırasında duygusal anlar yaşandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dünya Sağlık Örgütü Asım Balcı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title