Haberler

Başkent'te Ay Tutulması

007 Yılının İlk Tam Ay Tutulması, Havanın Kapalı Olması Nedeniyle Başkent'tin Büyük Bir Bölümünde İzlenemedi. Ankara Üniversitesi Rasathanesi'ne Ay Tutulmasını İzlemeye Gelen Vatandaşlar, Rasathane Bölgesinde Havanın Kapalı Olması Nedeniyle Bu Doğa Olayını İzleyemedi. Rasathane Yetkilileri Ay Tutulmasını İzlemeye Gelen Vatandaşlara İnternet Üzerinden Belçika'dan Canlı Yayınlanan Görüntüleri İzl...

007 yılının ilk tam ay tutulması, havanın kapalı olması nedeniyle Başkent'tin büyük bir bölümünde izlenemedi. Ankara Üniversitesi Rasathanesi'ne ay tutulmasını izlemeye gelen vatandaşlar, rasathane bölgesinde havanın kapalı olması nedeniyle bu doğa olayını izleyemedi. Rasathane yetkilileri ay tutulmasını izlemeye gelen vatandaşlara internet üzerinden Belçika'dan canlı yayınlanan görüntüleri izletti.

Başkent'te, 2007 yılının ilk tam ay tutulması havanın kapalı olması nedeni ile büyük bir bölümünde izlenemedi. Havanının kapalı olması nedeni ile hüsrana uğrayan bazı vatandaşlar, ay tutulmasını izleyemeyince mangal partisi düzenledi. Ankara Üniversitesi Rasathanesi'ne ay tutulmasını teleskoplarla izlemek isteyen vatandaşlar da rasathane bölgesinde havanının kapalı olmasından dolayı ay tutulmasını izleyemedi. Rasathane yetkilileri ay tutulmasını izlemeye gelen vatandaşlara, Belçika'da canlı olarak internet üzerinden yayınlanan görüntüleri izletti.

2007 yılının ilk ay tutulması hakkında bilgi veren Ankara Üniversitesi Rasathanesi Müdürü Berahitdin Albayrak, Ankara Üniversitesi Rasathanesi bölgesinde yoğun bir sis kütlesi bulunduğundan dolayı ay tutulmasının çıplak gözle izlenemediğini belirtti. Belçika'da bir gözlemevi tarafından ay tutulmasının internet üzerinden canlı yayınlandığını ve izlemeye gelen vatandaşlara ay tutulmasını bu şekilde izlettiklerini belirten Albayrak, "Ay tutulması nadir geçekleşen bir durum, 2007 yılının ilk tam ay tutulması 00.44'de başlayıp, 03.12'de sona erdi. Bir sonraki ay tutulması ise 2011 yılında olacak" dedi.

(TB-KK-KK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title