Haberler

Başkan Yeniay, Yeşil Kampüs Paneli'nde Yeşil Binayı Anlattı

Geçen yıl eğitim öğretime kapılarını açan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, "Sürdürülebilir Üniversite ve Yeşil Kampüs" adlı panele ev sahipliği yaptı.

Geçen yıl eğitim öğretime kapılarını açan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, "Sürdürülebilir Üniversite ve Yeşil Kampüs" adlı panele ev sahipliği yaptı.

Yemyeşil kampusüyle adeta oksijen deposu özelliği taşıyan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde düzenlenen panelde, üniversitelerin akademisyenlerine sürdürülebilirlik konusunda bilgi ve tecrübe aktarımında bulunuldu, onların katkılarının alınmasıyla Türkiye'ye özgü "Sürdürülebilir Üniversiteler için Çevre Yönetimi" modeli geliştirilmesi hedef alındı. Panele; Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, mütevelli heyeti üyeleri,

çeşitli üniversitelerden rektörler ve akademisyenlerle birlikte Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da katıldı.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, Sabahattin Zaim Üniversitesi'nin tarihi bir kampüse sahip olduğuna dikkat çekerek, "Mehmet Akif Ersoy'un da eğitim gördüğü Halkalı Ziraat Okulu'nun tarihi kampüsü üzerinde kurulu bulunan üniversite, şehrin orta yerinde kalmış bir oksijen deposu. Kampüste 3 bine yakın tescilli ağaç bulunuyor" dedi.

Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ise, Türkiye'de yükseköğretimin süratle genişlediğini ifade ederek, "Üniversiteler fark oluşturmalıdır. Bu bakımdan üniversitelerin, öğrenci açısından cazibe merkezi olmasını önemsiyorum. Türkiye'de yükseköğretimde 2000'li yıllardan sonra uluslararası bir açılım söz konusu. İnsanda estetik duyguları kamçılayan üniversite kampüsleri olmasını istiyoruz. Öyle ki kampüsleri ziyaret eden herkes, bir şeyler kazanarak o kampüsten ayrılsın istiyoruz.

Üniversiteler iyi, kampüsler kötü olamaz. Amerika ve Avrupa'nın bu bakımdan artık yorulduğunu düşünüyorum. Biz çok iyi öğretim üyelerine sahibiz ancak onların da sistemleri çok iyi. Ben bu bakımdan gelecekte üniversitelerimizin dünya çapında önde gelen yükseköğretim cazibe merkezi olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Panelin moderatörlüğünü yapan Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Aslıhan Nasır, sürdürülebilir üniversiteler ve sürdürülebilirliğin sosyal ve çevresel boyutlarıyla ilgili örnekler verdi.

Diğer bir panelist Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nilgün Cılız ise, yeşil kampüs ile ilgili yaptıkları çalışmalara dikkat çekti. Birçok paydaşla birlikte çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Cılız, "Yeşil kampüs hedefine ulaşmada, akademik, idari personel ve öğrencilerin rektörlükle birlikte hareket etmelidir. Kültürel ortam, öğrenci profili, eğitim kapasitesi değerlendirilip hedeflerin oluşturulması başarıya ulaşmak için önemlidir"

diye konuştu.

ÇEVRE DOSTU BELEDİYE BİNASI

Türkiye'nin ilk yeşil sertifikalı kamu binasını anlatmak üzere panele katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da hem binanın özelliklerini hem de Küçükçekmece'de gerçekleştirilen çevre, eğitim, spor ve sağlık yatırımlarını katılımcılarla paylaştı. Yeniay, Sabahattin Zaim Üniversitesi'nin yanında inşası devam eden yeni belediye binasına dikkat çekerek, "Türkiye'nin yeşil sertifikalı ilk kamu binası olma özelliğini taşıyacak çevre dostu belediye binası izolasyon, ısı yalıtımı, ışık kullanımı,

enerji üretimi, su tasarrufu ile ilgili ciddi bir altyapıya dayanıyor. Yapı; gece enerjinin taşımalı olarak buz üretmesi, sabah bu buzu kullanması gibi birçok ayrıntıya ve detaya sahip. Bu yapıyla BREEAM düzeyinde standartları sağlayacağız. Binamızın temeli atıldı. 2013 yılının Eylül ayında binamızı taşımış olmayı hedefliyoruz. Bu standartların diğer alanlara yerleştirilmesini hedefliyoruz.

Binaların işletim sistemleri de bizler için önemli. Bu akıllı kent otomasyon sistemimizde bütün kurumu bir ekrandan

takip edeceğiz. Böylece, bölgelerin kaderi açısından yerel yönetimlerin planlamalarının ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Küçükçekmece Aziz Yeniay İstanbul Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title