Haberler

Başkan Uysal: "Vatandaşlarımızın Eskisi Gibi Burada Yağmur Suyundan Tedirgin Olacağı, Rahatsızlık...

Başkan Uysal: "Vatandaşlarımızın eskisi gibi burada yağmur suyundan tedirgin olacağı, rahatsızlık duyacağı bir durum olmayacak" Başkan Uysal, Üsküdar Meydanındaki düzenleme çalışmalarını yerinde incelediİSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Üsküdar Meydanındaki...

Başkan Uysal: "Vatandaşlarımızın eskisi gibi burada yağmur suyundan tedirgin olacağı, rahatsızlık duyacağı bir durum olmayacak"

Başkan Uysal, Üsküdar Meydanındaki düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Üsküdar Meydanındaki düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Uysal, "Üsküdar Meydanı bittiği zaman artık yağmur yağdığı zamanda vatandaşlarımızın eskisi gibi burada yağmur suyundan tedirgin olacağı, rahatsızlık duyacağı bir durum olmayacak" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile birlikte Üsküdar Meydanındaki düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Burada yetkililerden bilgi alan Uysal şantiye alanını gezdi. İstanbul'daki etkili olan yağış dönemlerinde, meydanın sular altında kalması sorunun ortadan kalkacağını belirten Başkan Uysal, "Üsküdar Meydanı bittiği zaman artık yağmur yağdığı zamanda vatandaşlarımızın eskisi gibi burada yağmur suyundan tedirgin olacağı, rahatsızlık duyacağı bir durum olmayacak" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine gelişinin bir ay olduğunu anımsatan Uysal, bu süre zarfından İstanbul'da yapımı devam eden projelerle ilgili brifing aldığını belirtti. Bundan sonra ilçelerdeki projeleri yerinde ziyaret edeceğini kaydeden Uysal, bu kapsamda ilk ziyaretini Üsküdar'dan başlattığını vurguladı.

Başkan Uysal, Üsküdar Meydanında uzun süredir hep çalışmalar olduğunu söyleyerek, "Marmaray uzun bir süre önce tamamlandı. Üsküdar-Ümraniye metro hattı bitmek üzere. Tahmin ediyorum önümüzdeki bir ay içerisinde açılışını yapmış oluruz. Arkasından da bu meydanın düzenleme çalışmaları tamamlanacak" dedi.

Üsküdar Meydan düzenleme projesiyle ilgili bilgiler veren Başkan Uysal, "Eski haliyle yeterli olmadığımız için Büyükşehir Belediyemiz burada bir çalışma başlattı. Görüldüğü gibi denize kazıklar çakarak biraz genişleme var. Denizden yaklaşık 12 bin metrekarelik bir alan oluşturuldu. Yoğun bir sirkülasyon mecburen geniş bir meydan ihtiyacını doğurmuştur. Denizlere doğru açılmak veya genişlemek, çok tasvip etmediğimiz bir şey olsa bile mecbur kaldığımız zaman da yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Projenin yapımına karşı çıkılmasıyla ilgili bazı tartışmaların yaşandığını hatırlatan Başkan Uysal, denize doğru genişlemenin bir zorunluluk olduğunu proje kapsamında Üsküdar Meydan'dan Harem'e ve Beylerbeyi Sarayı'na kadar gidileceğini dile getirdi. Uysal, "Düzenleme bittikten sonra vatandaşlarımızın meydandan Harem yönüne Beylerbeyi'ne doğru rahat bir şekilde gidip gelebileceği, akşam çocuklarıyla birlikte gezebileceği bir şekil alması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Vatandaşlarımız rahatsızlık yaşamayacak

Deniz ile karanın birleşmesinin yağmur suyu hatlarının işlememesi nedeniyle yaşandığını kaydeden Uysal, İSKİ'nin bununla ilgili çalışma içerisinde olduğunu belirtti. Uysal, "Şu anda meydanın hemen altındaki yağmur suyu hatlarının tamamı bitirilmiş olmakla birlikte yukarıdan gelen yağmur suyu hatlarında sıkıntılar olduğu için yüzeyden meydana kadar inebiliyor. Meydan düzenleme çalışmaları bitmeden o konuyu bitirmiş olacağız. İSKİ belki yukarılardan bu sorunu kolektör ile çözmek veyahut belediye binamızın oralardan Harem tarafına tünel ile geçişini sağlayarak bir çözüm bulmuş olacağız. Bundan sonraki süreçte Üsküdar Meydanı bittiği zaman yağmur yağdığında vatandaşlarımızın eskisi gibi tedirgin olacağı, rahatsızlık yaşayacağı bir durum olmayacaktır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Hilmi Türkmen Mevlüt Uysal İstanbul Üsküdar Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title