Haberler

Başer: "Silahlı Güç Kullanılması İçin İzin İsteme Aşamasına Gelinebilinir"

Türkiye'nin Terörle Mücadele Koordinatörü Emekli Orgeneral Edip Başer, Terör Örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki Varlığına En Kısa Zamanda Son Verilmesinin, Türkiye'nin Ulusal Güvenliği Açısından Ertelenemez Bir Gereklilik Olduğunu Vurgulayarak, "Başlatmış Bulunduğumuz Bu Yeni İşbirliği Sürecinin Tatmin Edici Sonuçları Elde Edememesi Halinde, TBMM'den Silahlı Güç Kullanılması Konusunda İzin İsteme Aşamasına Gelinebileceği ve Yüce Meclis'in Kararının Gereğinin Yapılacağı da Muhakkaktır" Dedi.

Türkiye'nin Terörle Mücadele Koordinatörü Emekli Orgeneral Edip Başer, terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki varlığına en kısa zamanda son verilmesinin, Türkiye'nin ulusal güvenliği açısından ertelenemez bir gereklilik olduğunu vurgulayarak, "Başlatmış bulunduğumuz bu yeni işbirliği sürecinin tatmin edici sonuçları elde edememesi halinde, TBMM'den silahlı güç kullanılması konusunda izin isteme aşamasına gelinebileceği ve yüce Meclis'in kararının gereğinin yapılacağı da muhakkaktır" dedi.

Emekli Orgeneral Başer, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) tarafından Avrasya Bir Vakfı'nın ev sahipliğinde Swissotel'de düzenlenen toplantıya, ABD'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Emekli Orgeneral Joseph W. Ralston'la katıldı.

Başer, toplantıda yaptığı konuşmada, son yıllarda Kuzey Irak'taki fiili durum nedeniyle bu bölgenin örgüt için güvenli bir üs oluşturduğunu belirtti.

"Kuzey Irak'ta fiili otorite olduğunu ilan edenlerin bir kısım beyanları, iyi niyetle, Irak'ın ülke bütünlüğü ve siyasi bağımsızlığına saygının gerekleriyle bağdaşmamaktadır" diyen Başer, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye, bugüne kadar yakın müttefikleri ABD ve İngiltere'nin durumlarını daha da zorlaştırmamak, Irak'ın normalleşme sürecini geciktirmemek için kendi kendini sınırlamıştır. PKK'nın Kuzey Irak'taki varlığına en kısa zamanda son verilmesi, Türkiye'nin ulusal güvenliği açısından ertelenemez bir gereklilik ve zorunluluk olarak değerlendirilmektedir."

Konuşmasında, Terörle Mücadele Koordinatörlüğü hakkında da birkaç noktaya değinmek istediğini belirten Edip Başer, Kuzey Irak'taki örgütün lojistik ve finansal desteğinin kesilmesi, haberleşme kanallarının, yurt dışındaki insan kaynaklarının sınırlanması ve sonlandırılması, örgütün silah bırakarak teslim olmaya zorlanmasının gerektiğini belirtti.

Her düzeyde askeri harekat ve faaliyetin de operasyonel seçenekler arasında olduğunu belirten Edip Başer, ''Hiç kimse, Türkiye'nin örgütle doğrudan veya dolaylı, açık veya örtülü yollardan müzakere veya pazarlık gibi bir sürece dahil olacağını beklememelidir. Başlatmış bulunduğumuz bu yeni işbirliği sürecinin tatmin edici sonuçları elde edememesi halinde, TBMM'den silahlı güç kullanılması konusunda izin isteme aşamasına gelinebileceği ve yüce Meclis'in kararının gereğinin yapılacağı da muhakkaktır'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title