Haberler

Başbakan Yardımcısı Şimşek: "Her Defasında Daha Çok Güçlendik ve Kenetlendik"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Daha önce de birliğimize kastettiler ama Allah'a şükürler olsun ki başarılı olamadılar.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Daha önce de birliğimize kastettiler ama Allah'a şükürler olsun ki başarılı olamadılar. Çünkü birliğimiz ve dirliğimiz çok güçlüdür, her defasında daha çok güçlendik ve kenetlendik." dedi.

Şimşek, Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, ramazanın rahmet ve bereket ayı olduğunu söyledi.

Bu ayda yardımlaşma ve dayanışma ile birlik ve beraberliğin arttığını belirten Şimşek, şehit yakınları ve gazilerin de programa katıldığını, onlara minnettar olduklarını ifade etti.

Türkiye'nin her zaman, her alanda güçlü şekilde yoluna devam ettiğini vurgulayan Şimşek, şöyle konuştu:

"Daha önce de birliğimize kastettiler ama Allah'a şükürler olsun ki başarılı olamadılar. Çünkü birliğimiz ve dirliğimiz çok güçlüdür, her defasında daha çok güçlendik ve kenetlendik. En son hatırlarsınız, 15 Temmuz'da hain darbe girişimi sırasında, milletimizin verdiği destansı mücadele bunu en net şekilde ortaya koymuştur. Dün Şırnak'taydım, orada hepimizi derinden üzen bir kaza yaşandı. Bu vesileyle, gerek Şırnak'taki helikopter kazasında gerekse daha önce kar kış demeden ülkemizi hainlerden, alçaklardan ve her türlü beladan koruyan, güvenliğimizi sağlarken şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Allah onlara en yüksek makamı sağlayacaktır."

- "Artık Türkiye'nin önü açık"

Şimşek, geçen aylarda önemli bir halkoylamasını geride bıraktıklarını, katkılarından dolayı herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Türkiye'yi daha aydınlık günlerin beklediğine işaret eden Şimşek, şunları kaydetti:

"Artık inşallah Türkiye'nin önü açık. Türkiye güçlü bir ekonomiye sahip. Bütün tehditlere, bütün sıkıntılara rağmen ülkemiz ileriye doğru güçlü adımlarla gitmeye devam edecektir. Allah'ın izniyle önümüzdeki dönemde önemli reformlar yapıp ülkemizi daha iyi bir noktaya, daha geliri yüksek bir yere taşıyacağız. Ama en önemli konu bizim birliğimiz ve beraberliğimizdir. Yakın coğrafyamızda çok ciddi sıkıntılar var ama Allah'ın izniyle birlik ve beraberliğimiz sayesinde bu sıkıntıların hepsini aşarız. Ülkemiz için gece gündüz çalışıyoruz."

Programa, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor'un yanı sıra yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Program, İl Müftüsü Ahmet Çelik'in duasıyla sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Valiliği Mehmet Şimşek Türkiye Şırnak Politika Güncel Haberler

title