Haberler

Başbakan Yardımcısı Babacan Açıklaması

"Kısa vadeli sorunları çözmek için atılan bazı adımlar algı sorunlarına neden olabiliyor.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kısa vadeli sorunları çözmek için atılan bazı adımların algı sorunlarına neden olabildiğini, "Acaba bunlar Türkiye'ye temel prensiplerinden uzaklaştırıyor mu" ya da "doğrulardan biraz uzaklaştırıyor mu" diye algı sorunları yaratabildiğini belirterek, "Kısa vadeli problemlerden sıyrılıp uzun vadeye baktığımızda, bu ilkeleri sapasağlam korumamız gerekiyor. Bundan sonraki dönemde de yapacağımız çalışmalar, atacağımız adımlar hep buna yönelik olacak" dedi.

Babacan, AK Parti'nin Çankaya'daki seçim koordinasyon merkezi açılışında yaptığı konuşmada, 30 Mart seçimlerinin Türkiye için son derece önemli olduğunu, halkın tüm kılcal damarlara kadar nasıl yönetilmek ve kimler tarafından yönetilmek istediğine karar vereceğini söyledi.

Bu seçimde her ilçenin, her ilin önemli olduğunu ama Çankaya'nın ayrı bir önemi bulunduğunu vurgulayan Babacan, Çankaya'nın 1 milyon nüfusuyla tek başına çok sayıda ili geride bıraktığını dile getirdi.

Çankaya'nın yönetiminde partilerini ve adaylarını görmeyi çok istediklerini belirten Babacan, Çankaya'nın yıllardır özellikle hizmet konusunda geride kaldığına değindi.

Merkezi hükümetle, Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi'nin bir türlü aynı frekansta buluşamadığını, bunun da hizmetlere yansıdığını ifade eden Babacan, merkezi hükümet, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyesinin el ele, kol kola çalışmasının, birbirinin dilinden anlamasının hizmetlerin iyileşmesini beraberinde getireceğini söyledi.

Türkiye'nin son 11 yılda çok önemli aşamalardan geçtiğini ve 2002 Türkiye'si ile bugünün Türkiye'sinin çok farklı olduğunu anlatan Babacan, 230 milyar dolar milli gelirin 800 milyar doları geçtiğini, Türkiye'nin üst ve orta gelir grubuna çıktığını, birkaç yılda yüksek gelir grubuna gireceğini ifade etti.

Babacan, 11 yıllık başarının, Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin görülmesinin, siyasi istikrar ve iyi yönetimle gelinebilecek nokta açısından önümüzdeki 10 yıl için büyük cesaret verdiğini belirtti.

Türkiye'nin bir yandan demokrasisini güçlendireceğini, bir yandan ekonomisini güçlendireceğini bir yandan da hukuk sistemini güçlendirmek zorunda olduğunu dile getiren Babacan, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için doğru bir makroekonomik, doğru yapısal reformlar, siyasi istikrar ve bir o kadar güçlü bir hukuk sistemine ihtiyacı var. Güçlü hukuk sisteminin, iyi işleyen bir yargı sistemini kuramazsak 2023 hedeflerine ulaşmamız son derece zor olur.

Türkiye'de son 2 ayda yaşananların özüne inip baktığımızda kuşkusuz maalesef devlet içindeki yapılanmaların olup bitenlerde çok önemli rolü vardır. Yargı sistemimizin iyi, sıhhatli, bağımsız ve tarafsız işlememesinin de maalesef bunda payı var. Biz Türkiye'de bağımsız ama aynı zamanda bir o kadar da tarafsız, uluslararası hukuk normlarına uygun çalışan bir yargı sistemi görmek istiyoruz. Bütün çabalarımız da bu yönde. Kısa vadeli sorunları çözmek için atılan bazı adımlar algı sorunlarına neden olabiliyor. 'Acaba bunlar Türkiye'ye temel prensiplerinden uzaklaştırıyor mu' ya da 'doğrulardan biraz uzaklaştırıyor mu' diye belki algı açısından sorunlar çıkabiliyor. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum: Partimizin, hükümetimizin Türkiye için, Türkiye'nin geleceği için vizyonu çok çok net. Kısa vadeli soruları bir kenara bırakacak olursak uzun vadede bu hedef, mutlaka evrensel hukuk normlarını baz alan bir hukuk sistemi, gerçek anlamda bir hukuk devletidir. Gri alanların ortadan kaldırıldığı bir anayasa, yasalar, düzenlemeler ve yargımızın hızlı çalışması ve tutarlı kararlar vermesi... Bunlar Türkiye'nin ileri bir demokrasi, gelişmiş bir demokrasi olması için olmazsa olmaz şarttır. Kısa vadeli problemlerden sıyrılıp uzun vadeye baktığımızda, bu ilkeleri sapasağlam korumamız gerekiyor. Bundan sonraki dönemde de yapacağımız çalışmalar, atacağımız adımlar hep buna yönelik olacak."

Ali Babacan, konuşmasında eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik alanında son dönemde hayata geçirilen yeniliklere değinerek, tüm vatandaşların devletin sunduğu hizmetlerden eşit şartlarda yararlanır hale geldiğini söyledi.

Kalpler, niyetler iyi olduktan sonra, dosdoğru çalıştıktan sonra önlerinin açık olduğunu belirten Babacan, tüm Türkiye'nin desteğiyle 30 Mart yerel seçimleri, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimin başarıyla geçeceğine, demokrasi sınavını başarıyla vereceklerine inandığını ifade etti.

Babacan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın'a yerel seçimlerde başarılar diledi.

"Onları sandıkta susturacaksınız"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Çankaya Belediyesi'nin hizmet etmemesine rağmen, halen CHP'ye oy verenlerin olduğunu belirterek, "Bu sefer hizmet almak için Barış Aydın'a oy verin. Barış Aydın'ı kendime benzetiyorum. 20 yıl önce aday olduğumda kazanacağıma kimse ihtimal vermiyordu ama kazandım. Barış'ın durumu da bu" diye konuştu.

Önceki dönemlerde Ankara'daki yoğun bir hava kirliliği yaşandığını ve susuzluk sıkıntısı çekildiğini kaydeden Gökçek, "Bizden önceki dönemlerde Kızılay'da damlardan kuşlar dökülürdü hava kirliliğinden. Bozkır Ankara'nın adı, artık Yeşil Ankara oldu. Ankara şu anda dünyanın en çevreci otobüs filosuna sahip. Ankara'nın suları 3 gün akar, 3 gün akmazdı. Şu anda su sıkıntımız yok" ifadesini kullandı.

Bu seçimlerin yerel seçim olmaktan çıktığını, genel seçim hüviyetine büründüğünü dile getiren Gökçek, "Sayın Başbakanımıza yapmadıkları kalmadı. Belli bir kumpas olduğu da ortaya çıktı. Montaj kayıtlarla komplo kurmaya kalktılar. 'Hastaneye kaldırıldı' dediler ama Başbakanımız mitingdeydi. 30 Mart'a kadar susmayacaklar, 30 Mart'ta inşallah siz onları sandıkta susturacaksınız" diye konuştu.

"25 yıldır yapılmayanı yapacağız"

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın da Çankaya'nın 124 mahallesinde çalışma büroları açtıklarını söyledi.

"Çankaya'da değişime izin ver" sloganıyla yola çıktıklarını dile getiren Aydın, göreve gelirlerse 5 yılda 25 yıldır yapılmayan hizmetleri yapacaklarını ifade etti.

Belediyelerin ideolojiyle yönetilemeyeceğini, Çankayalıların artık hizmet beklediğini ve 123 projeyle yönetime talip olduklarını dile getiren Aydın, "Artık Çankaya, Çankayalılar kazanacak" dedi.

Konuşmaların ardından, Babacan ve Aydın seçim koordinasyon merkezinin açılışını gerçekleştirdi. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Ali Babacan Barış Aydın Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title