Haberler

"Başbakan Kılıç'ın Açıklamalarını Okusun"

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Değişikliğinin Gerilim Ortamında Yapılamayacağını İfade Ederek, 'Sayın Başbakan'dan Rica Ediyoruz, Bugün Hürriyet Gazetesi'nde Yer Alan Haşim Kılıç'ın Açıklamalarını Okumasını İstiyoruz. Bir Yüksek Yargı İçin Anayasa Değişikliğinin Hangi Ortamlarda Yapılması Gerektiğini Haşim Kılıç Açıklıyor. Diğerlerine Güvenmediniz Bari Buna Güveniniz' Dedi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliğinin gerilim ortamında yapılamayacağını ifade ederek, ''Sayın Başbakan'dan rica ediyoruz, bugün Hürriyet Gazetesi'nde yer alan Haşim Kılıç'ın açıklamalarını okumasını istiyoruz. Bir yüksek yargı için anayasa değişikliğinin hangi ortamlarda yapılması gerektiğini Haşim Kılıç açıklıyor. Diğerlerine güvenmediniz bari buna güveniniz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Politika Tasarım Grubu'nca düzenlenen konferansa katılmak üzere geldiği Isparta'da partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliğinin gündemde olduğunu ifade ederek, ''Bu parlamentonun anayasa değişikliğini yapmaması gerektiğini belirtiyorum. Bir siyasal parti Anayasa Mahkemesi tarafından 'anayasanın değiştirilmez hükümlerini değiştirdi' diye yargılanmış ve mahkum olmuşsa o siyasi parti sağlıklı bir anayasa değişikliği yapamaz'' diye konuştu.

Referanduma gidilmesi halinde ''Anayasa oylamasının hükümete güven oylamasına dönüşeceğini'' savunan Kılıçdaroğlu, ''kendisine güven oylaması çıkmayan bir hükümetin de erken seçimin önünde durmasının mümkün olmayacağı'' görüşünü dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Anayasa değişiklikleri bir toplumda gerilim ortamında yapılmaz, tam tersine gerilimin olmadığı bir ortamda yapılır. Sayın Başbakan bir anayasa değişikliği hazırladığını söylüyor. Nerede hazırlanıyor bu anayasa? AKP'nin mutfağında... Bir kere siyasal partinin mutfağında hazırlanan bir anayasa değişikliği Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasası olabilir mi? Daha önce de bir anayasa değişikliği yaptılar. Bunu da Amerika'da sundular. Bu çelişkiyi Sayın Başbakan hiç dile getirdi mi? Sayın Başbakan'dan rica ediyoruz, bugün Hürriyet Gazetesi'nde yer alan Haşim Kılıç'ın açıklamalarını okumasını istiyoruz. Bir yüksek yargı için anayasa değişikliğinin hangi ortamlarda yapılması gerektiğini Haşim Kılıç açıklıyor. Diğerlerine güvenmediniz bari buna güveniniz.''

AK Parti'nin ''12 Eylül ürünü olduğunu'' iddia eden Kılıçdaroğlu, ''Demokratikleşelim değil, yargıyı nasıl ele geçiririz diye anayasa değişikliği arayışı içindeler. Bu arayış değişik şekillerde gündeme geliyor. Türkiye aşama aşama faşizme doğru gidiyor'' iddiasında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title