Haberler

Başbakan Erdoğan, Karabük'te Halka Seslendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Karabük Mitinginde Hükümetin 4.5 Yıllık İcraatını Değerlendirirken, CHP ve MHP'yi Eleştiri Yağmuruna Tuttu. Kendilerinden Önceki Koalisyon İktidarı Döneminde 22 Bankanın Hortumlandığını ve Fona Devredildiğini Söyleyen Erdoğan, "O Dönemin MHP'si, DSP'nin Değirmenine Su Taşıyordu. Şimdi İse DSP ile CHP Birleşti. Şimdi de Bu Değirmene Su Taşımaya Hazırlanıyorlar" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Karabük mitinginde hükümetin 4.5 yıllık icraatını değerlendirirken, CHP ve MHP'yi eleştiri yağmuruna tuttu. Kendilerinden önceki koalisyon iktidarı döneminde 22 bankanın hortumlandığını ve fona devredildiğini söyleyen Erdoğan, "O dönemin MHP'si, DSP'nin değirmenine su taşıyordu. Şimdi ise DSP ile CHP birleşti. Şimdi de bu değirmene su taşımaya hazırlanıyorlar" dedi.

Karabük meydanında halka seslenen Başbakan Erdoğan, 2001 yılında Türkiye'nin gecede yüzde 69.4 faiz öderken, AK Parti hükümetinde bu rakamın yüzde 18'e düştüğünü söyledi. Erdoğan, "Millet bunlardan çok çekti. Hükümetimiz istikrarı yakalamıştır. Yere sağlam basıyoruz. Önümüzü görüyoruz. Vatandaşın cebindeki alım gücü yükseliyor. Bir gecede Türkiye yüzde 69.4 faiz ödüyordu. Bu borçları millet ödedi. Milletin sırtından 25 katrilyon fatura ödendi. 4.5 yıl önce asgari ücretle 71 kilo tavuk alınırken, şimdi

108 kilo tavuk alınıyor. Enflasyon tek haneli rakamlara düştü. Ülkemizde artık istikrar var" dedi.

Türkiye ekonomisinin yüzde 6.7 oranında büyüdüğünü, kişi başına düşen gelirin 2 katını aştığını vurgulayan Erdoğan, ülkenin huzur ve refahı için büyük bir aşk ve şevkle çalıştıklarını dile getirdi. Geçmiş iktidarlar gibi Ankara'ya mahkum olmayacaklarını söylediklerini ve bunu gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, vatandaşın cebindeki parayı çalan enflasyonu tek haneli rakamlara indirdiklerini söyledi. Kendilerinden önceki koalisyon iktidarı döneminde 22 bankanın hortumlandığını ve fona devredildiğini

kaydeden Erdoğan, "Bütün bu yapılanların bedeli, 40 milyar dolardı. Hani bunlar dürüsttü? Hele de o dönemin MHP'si, DSP'nin değirmenine su taşıyordu. Bir baston görevi görüyordu. Şimdi ise DSP ile CHP birleşti. Şimdi de bu değirmene su taşımaya hazırlanıyorlar. Değirmenci aynı, ama ortaklar var. Olay bu. Dolayısıyla bir şeye dikkat edeceğiz; Türkiye, güven ve istikrarı yakaladı ve bunun için şimdi de 'Durmak yok, yola devam' diyoruz. Bunu hep birlikte başaracağız" şeklinde konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan halka seslenirken, miting alanının 200 metre uzağında bulunan Telekom Müdürlüğü binasının karşısında unutulan şüpheli çanta paniğe sebep oldu. Bolu'dan gelen özel kuvvet ekipleri ve bomba imha ekipleri, polisin bölgeyi kordon altına almasıyla birlikte, şüpheli çanta üzerinde çalışmalara başladı. Bölgeye hiç kimsenin alınmasına müsaade edilmedi. Özel kıyafetli bomba imha uzmanı, şüpheli çantanın yanına gelerek, çantayı inceledi. Miting alanına yakın bir mesafede bulunan şüpheli çanta,

panik havası oluşturacağı düşüncesiyle fünye ile patlatılmadı. Ekiplerin yaptığı incelemede, çantanın içinden elektronik eşya ve kıyafetler çıktı. Çantanın etkisiz hale getirilmesinin ardından bölge yeniden yaya ve araç trafiğine açıldı. Olayla ilgili olarak Karabük emniyet güçleri soruşturma başlattı.

(MAO-AK-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title