Haberler

Başbakan Davutoğlu, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland'ı Kabul Etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "1980’lerde Türkiye’ye demokrasi dersi verip eleştirenlerin bugün Arap ülkelerinde darbelere destek veriyor olması utanç verici" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "1980'lerde Türkiye'ye demokrasi dersi verip eleştirenlerin bugün Arap ülkelerinde darbelere destek veriyor olması utanç verici" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, parti Genel Merkezi'nde Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland'ı kabul etti. Kabul yaklaşık 45 dakika sürdü. Başbakanlık kaynaklarından elde edilen bilgiye göre, Genel Sekreter Jagland'ın AİHM'deki Türkiye aleyhine davalarda görülen düşüşü dile getirdiği bildirildi. Görüşmede bunun olumlu bir unsur olarak görüldüğü belirtilerek, Arap Baharı sürecinin ele alındığı ve Tunus'un olumlu bir örnek olarak ele alındığı kaydedildi.

Başbakan Davutoğlu, "1980'lerde Türkiye'ye demokrasi dersi verip eleştirenlerin bugün Arap ülkelerinde darbelere destek veriyor olması utanç verici" dedi.

Suriyeli mülteciler konusunun da ele alındığı görüşmede Davutoğlu, sabah AFAD toplantısına katıldığını hatırlatarak, Suriyeli mülteciler için şu an 5 milyar doların harcandığını ifade etti. Başbakan Davutoğlu, "Bizim kültürümüzde kapımıza gelene kapıyı kapatmak yok. Siyasi çözüm için de herkesin sesini yükseltmesi gerek" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Thorbjorn Jagland Ahmet Davutoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title