Haberler

Başarıya Aday Kadınlar Sertifikalarını Aldı

Amasya Sivil Toplumu Destekleme Derneği'nin (Astodd) Sahibi Olduğu Başarıya Aday Kadınlara Yeni Başlangıçlar Hazırlayan AB Destekli Proje Dahilinde Eğitimlerini Tamamlayan 40 Kadına Sertifikaları Verildi.

Amasya Sivil Toplumu Destekleme Derneği'nin (ASTODD) sahibi olduğu başarıya aday kadınlara yeni başlangıçlar hazırlayan AB destekli proje dahilinde eğitimlerini tamamlayan 40 kadına sertifikaları verildi.

ASTODD'un hazırladığı 'Amasya'da Başarıya Aday Kentli Kadınlara Yeni Başlangıçlar' isimli projenin AB Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB) tarafından onaylanmasından sonra oluşturulan komisyonca müracaat eden 60 kadından 40'ı eğitim programına dahil edilmek üzere seçilmiş ve bu kadınlar 48 saatlik bir eğitime tabi tutulmuştu.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan başarıya aday 40 kadın için düzenlenen sertifika törenine davet edilen ve Fransa'da yaptıkları başarılı işler ile tanınan Pedagoji Geliştirme Merkezi Müdürü Anne Vicher, Agora Kalkınma Ajansı'nda koordinatör olarak çalışan Katalin Finta, Ağora Kalkınma Ajansı'nda eğitmen olarak çalışan Jarmila Le Tohic, Lanester Belediye Başkanı Therese Thaiery başarıya aday Amasyalı kadınlara hayatlarında başarıyı nasıl yaşadıklarını ve hayat hikayelerini anlattı.

ASTODD Başkanı Yelgin Mesci, ODTÜ Kadın Çalışmaları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yıldız Ecevit, Fransız Agora Kalkınma Ajansı Projeler Genel Koordinatörü Francis Laveaux'un katıldığı sertifika töreninde, eğitimlerini başarıyla tamamlayan kadınlar başarılı Fransız kadınlara merak ettikleri soruları sorarken, başarıya aday kadınlarla birlikte eğitim programına katılan Vali Celalettin Lekesiz'in eşi Zehra Lekesiz'in sertifikasını Prof. Dr. Yıldız Ecevit verdi.

(DY-SA) 30.06.2008 17:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title