Haberler

Başarılarıyla Diyabete Meydan Okuyor

Bolu'da, yurt içinde ve yurt dışında düzenlenecek yarışmalara hazırlık yapan milli cimnastikçi Baha Çağlayan, diyabet hastalığına rağmen katıldığı tüm organizasyonlardan madalyayla dönüyor.

MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Bolu'da, yurt içinde ve yurt dışında düzenlenecek yarışmalara hazırlık yapan milli cimnastikçi Baha Çağlayan, diyabet hastalığına rağmen katıldığı tüm organizasyonlardan madalyayla dönüyor.

Cimnastik antrenörü olan komşuları tarafından 6 yaşında cimnastiğe başlatılan 16 yaşındaki Artistik Milli Cimnastikci Baha Çağlayan, 7 yaşında akrabalarıyla tatildeyken rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Hastanede yapılan kontrollerde Baha'nın diyabet hastası olduğu belirlendi. Şeker hastası olduğunu öğrenen Baha, ilk başlarda zorlansa da cimnastik sporunu bırakmadan, çalışmalarını sürdürdü.

Günlük yaşantısına, beslenmesine ve spor hayatına daha dikkatli bir şekilde yaklaşan Baha, hastalığına rağmen yurt içerisinde ve yurt dışında girdiği yarışmalardan birçok başarı elde etti.

Baha Çağlayan, Bolu'nun Karaçayır Mahallesi'nde bulunan Murat Canbaş Cimastik Salonu'nda 2019 yılında yurt içerisinde ve yurt dışında yapılacak olan yarışmalarla 2024 Olimpiyatlarına günde yaklaşık 7,5 saat süren çift antrenmanla hazırlanıyor.

"Bazen antrenman yapamama durumum bile oluyor"

Milli cimnastikçi Baha Çağlayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cimnastiğe komşuları sayesinde başladığını anımsattı.

Hastalığı nedeniyle ilk ilk başlarda antrenmanlarda çok zorlandığını anlatan Baha, "Antrenmanlarda bazen şekerim düşüyor ve antrenman yapamıyorum. Bazen antrenman yapamama durumum bile oluyor. Onu dengelemem gerekiyor. Beslenmemi antrenmanıma göre ayarlıyorum. Tam tutturduğum zaman bir sıkıntım olmuyor, şekerim düşmüyor. Tam performans verebiliyorum antrenmanda. Şu an çok sıkıntım yok şeker hastalığımla ilgili." dedi.

Baha, hedefinin Olimpiyatlara katılmak olduğunu vurgulayarak, "Bu yıl yurt içerisinde ve yurt dışında yapılacak olan yarışmalarla 2024 yılında yapılacak olan Olimpiyatlara hazırlanıyorum. Günde çift antrenman yapıyorum. Kazanmış olduğum madalyalar çalışmaların meyveleri. Bu yılın benim için güzel geçmesini istiyorum." şeklinde konuştu.

"Baha, meşakkatli yollardan geçti"

Baha Çağlayan'ın antrenörü Ersin Yılmaz da yaklaşık 27 yıldır cimnastik sporu içerisinde yer aldığını belirterek, 10 yıldır da cimnastik antrenörlüğü yaptığına değindi.

Yılmaz, Baha'nın çok özel bir sporcu olduğunu vurgulayarak, "Özel olmasının sebebi, sadece cimnastiğiyle ilgili değil, sağlık sorunlarıyla nasıl baş ettiğini, önüne çıkan engelleri nasıl tek tek aşabildiğini gösterebilen örnek bir sporcumuz." diye konuştu.

Baha'nın uzun süredir bu hastalıkla mücadele ettiğini, çok meşakkatli yollardan geçtiğini anlatarak, o zamandan bu sürece kadar şu anda alıştığını, önündeki hedeflere ulaşacağını beklediğini söyledi.

Yılmaz, Baha ile günde çift antrenman yaptıklarını, sağlık sorunlarıyla mücadele eden bir çocuk için zor bir süreç yaşandığını, antrenman yapmasının kendisine çok iyi geldiğini belirterek, Baha'nın Türkiye sınırları içerisinde aldığı başarının yeterli olmadığını, Avrupa, dünya ve olimpiyatlara açılması gerektiğini dile getirdi.

20 gün hastanede tedavi gördü

Baba Sedat Çağlayan da oğlunun hastalığı nedeniyle 20 gün hastanede tedavi altında kaldığını anlattı.

Şeker hastalığının o zaman da antrenmanlarını etkilediğini belirten Çağlayan, "Şeker hastalığı o zamanlarda oğlumu güçsüz durumda bıraktı. Baha, zamanla kendini toparladı ve şu anda son durumu gayet iyi. Yurt dışına, il dışına gidiyor ve her şeyini kendi kendine çözüyor. Cimnastik Federasyonu başta olmak üzere herkes Baha'ya destek oluyor. Başarılarına katkıda bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title