Haberler

Bank Asya Yönetiminin TMSF'ye Devri

Yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63'lük bölümünün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından kullanılmasına karar verilen Bank Asya'nın Genel Müdürlüğü'nde inceleme yapılıyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) Bank Asya'nın yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63'lük bölümünün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılmasına karar vermesi üzerine, bankanın genel müdürlüğünde inceleme yapılıyor.

BDDK'nın kararının ardından Bank Asya'nın Ümraniye'deki genel müdürlüğüne gelen TMSF yetkilileri, polis nezaretinde binaya girdi. Banka görevlileri ve bazı avukatlar da polis ekiplerinin kontrolünün ardından binaya alındı.

Çevik kuvvet ekiplerinin önlem aldığı genel müdürlük binası önündeki cadde, polis bariyerleri çekilerek trafiğe kapatıldı. Ellerinde Türk bayrakları ve çeşitli dövizler bulunan bazı kişiler ve banka çalışanları, genel müdürlük binası önünde toplandı.

TMSF yetkililerinin bankanın yarın sabahtan itibaren rutin faaliyetlerine devam edebilmesi için gerekli tedbirleri almak amacıyla yaptığı öğrenilen inceleme, devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Bank Asya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title