Haberler

Bank Asya 1.ligi

1978-79 Sezonunda Diyarbakırspor'un 1. Lig'de 5. Olmasını Sağlayan ve Güneydoğu Ekibini Balkan Kupasına Taşıyarak Tarihinin En Büyük Başarısını Yaşatan Efsane Teknik Direktör Abdullah Gegiç Hayatını Kaybetti. Gegiç'in Hayatını Kaybetmesi Yeşil-kırmızılı Camiayı Üzüntüye Boğdu.

1978-79 sezonunda Diyarbakırspor'un 1. Lig'de 5. olmasını sağlayan ve Güneydoğu ekibini Balkan Kupasına taşıyarak tarihinin en büyük başarısını yaşatan efsane teknik direktör Abdullah Gegiç hayatını kaybetti. Gegiç'in hayatını kaybetmesi Yeşil-kırmızılı camiayı üzüntüye boğdu.

Bir süreden beri Sırbistan'ın Voyvodina özerk bölgesinin başkenti Novisad'daki hastanede tedavi gören 84 yaşındaki teknik adam hayata gözlerini yumdu. Bir süre önce yüksek tansiyona bağlı olarak beyin kanaması geçiren Gegiç, hastanede yoğun bakımda tutuluyordu. Partizan Belgrad takımını 1966 yılında Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finaline taşıyan, Türkiye'de Diyarbakırspor'un yanı sıra Fenerbahçe, Beşiktaş, Eskişehirspor, Buraspor, Adana Demirspor ve Samsunspor'u da çalıştıran Gegiç, Köln Spor Akademisini bitirdiği için "Futbol Profesörü" unvanını almıştı. Edinilen bilgiye göre Gegiç'in cenazesi Pazar günü doğduğu kent olan Yeni Pazar'da toprağa verilecek.

Efsane teknik direktörün ölümü Diyarbakırspor camiasında da büyük üzüntü yarattı. Futbol Şube Sorumlusu Dr. Abdurrahman Yakut, Abdullah Gegiç'in Diyarbakırspor tarihindeki en başarılı teknik adamlardan biri olduğunu belirterek, ölümünü üzüntüyle karşıladıklarını söyledi. Gegiç'in aynı zamanda Türk vatandaşlığına geçtiğini kaydeden Yakut, "Futbol ailesi önemli bir ferdini kaybetti. Abdullah Gegiç, bizim yaşımızdaki insanların oluşturduğu neslin idolüydü. Türkiye'ye farklı bir futbol anlayışını getirdi.

Türkiye'de en fazla görev yapan yabancı teknik adam olmakla birlikte büyük takımların dışında Anadolu'da da çalıştırdığı takımlarda başarılı olan bir isimdi. Diyarbakırspor'umuzu tarihindeki en iyi derece olan lig 5'inciliğine taşıdı,diğer Anadolu takımlarını da zirve yarışına ortak etti. Diyarbakırspor onun çalıştırdığı dönemde uzun süre Süper Lig'de lider kaldı. Kendisine Allah'tan rahmet,kederli ailesine ve Türk futbol camiasına başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz" dedi.

(MG-ZG-ERS-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title