Haberler

Balıkesir: Üreticinin Domuz İsyanı

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde tarlalarına zarar veren domuzlardan bıkan bir üretici, yetkililerden yardım istedi.

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde tarlalarına zarar veren domuzlardan bıkan bir üretici, yetkililerden yardım istedi.

Domuzların sürü halinde geldiğini belirten 85 yaşındaki üretici Ali Şener, bu hayvanların; zeytin, incir, badem ve armut ağaçlarını talan ettiğini bildirdi.

Çamlıbel Köyü'nün daha önceleri incir üretiminde 70 tona kadar ürün elde ettiğini ifade eden Şener, "Milli Park kurulması sonrası, av yasağı ve domuzların talanı ile, hem incir üretimi hem de kalite çok düştü. Bir tane ağaç yetiştiremiyoruz. Milli parkımızı tarlamızdaki zeytin ve incir kadar seviyoruz. Bu bizim geçim kaynağımız. Mahsulümüz göz göre göre yok oluyor. Daha önce Milli Park alanında çıkan yangın sonrası yeni çıkan çam ağacı fidanlarının sıklığından dolayı domuzlar, çok rahat üremektedirler. Karnını doyurmayan domuzlar; incir, armut ve badem ağaçlarımızı yok ediyor. Çareyi yetkililerden bekliyoruz. Her gece yarılarına kadar nöbet tutuyorum. 3-5 hayvan değil, sürü halinde geliyorlar. Vuramıyoruz. Çaresiziz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title